ΠΑΤΡΑ : Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΕ!

Με αφορμή την εισήγηση-ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής υπέρ της επιστροφής (!) των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα πόστα που κατείχαν πριν από την αναστολή που τους επιβλήθηκε από την Πολιτεία, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος έκανε την εξής τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 

 


«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ανεύθυνη και ότι λειτουργεί εις βάρος της υγείας του λαού και κόντρα στην επιστημονική γνώση. Απορώ πραγματικά που η Δημοτική Αρχή φέρνει αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο ο κ. Πελετίδης, όσο και η κυρία Συροκώστα (σ. εισηγήτρια) είναι γιατροί και μάλιστα η δεύτερη είναι εξειδικευμένη. Δεν θεωρώ σωστό και τιμητικό για την Πάτρα, το Δημοτικό μας Συμβούλιο να στέλνει μηνύματα στο πανελλήνιο ότι λέει «Ναι» στους ανεμβολίαστους. Ο ανεμβολίαστος υγειονομικός δεν έχει το δικαίωμα να εξετάσει κανέναν ασθενή και να του μεταφέρει τον ιό.

Η Πολιτεία ήταν ξεκάθαρη. Οι όποιοι παραλληλισμοί ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, για το κάπνισμα ήταν ατυχείς. Αμα καπνίζω δεν χειρουργώ, ούτε ξεγεννάω. Στην άσκηση της ιατρικής πράξης, δεν μπορώ ταυτόχρονα να καπνίζω.

Ναι, το ΕΣΥ έχει προβλήματα, όμως δεν καλύπτονται τα όποια κενά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που έκαναν μια επιλογή κόντρα στην Επιστήμη, στις ιατρικές ανάγκες και στο συμφέρον των ασθενών, ενώ ήξεραν εκ των προτέρων τις επιπτώσεις γι΄ αυτήν τους την απόφαση.

Μόνον χθες στα 700-800 κρεβάτια ασθενών στην Πάτρα, τα 130, ίσως και περισσότερα, ήταν καλυμμένα με ασθενείς με κορωνοϊό!

Γιατί συμψηφίζουμε τον εμβολιασμένο και τον ανεμβολίαστο; Αν αύριο το πρωί πει η Πολιτεία ότι οι ανεμβολίαστοι θα ξαναδουλέψουν, τι θα σημαίνει αυτό; Ότι η Πολιτεία έκανε λάθος! Και οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν με φόρα να ζητήσουν και αναδρομικά και θα πουν: «Κακώς μας διώξατε».

Δεν έπρεπε, λοιπόν, καν να έρθει τέτοιο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Δήμαρχος είναι συνάδελφος-γιατρός.

Ξαναλέω: Ναι, υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στο ΕΣΥ. Όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας δεν μπορεί να πει «Ναι» στους ανεμβολίαστους. Κάναμε μια εκστρατεία σαν Δήμος υπέρ του εμβολιασμού και τώρα τη διαγράφουμε; Την κουκουλώνουμε;

Πριν από τον Covid-19 υπήρχαν και τότε κενά στα νοσοκομεία. Και να επιστρέψουν, λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι στα πόστα τους και πάλι θα υπάρχουν κενά. Δηλαδή αν γυρίσουν στη δουλειά οι 5.000 ανεμβολίαστοι, θα λυθούν ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα; Σαν να παραδεχόμαστε, λοιπόν, την εσφαλμένη άποψη ότι είτε κάναμε εμβόλιο είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό!

Ας είμαστε επιτέλους υπεύθυνοι και σοβαροί. Το εμβόλιο η ανθρωπότητα το παντρεύτηκε. Δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσοι θα ήταν οι νεκροί στον πλανήτη αν δεν υπήρχε το εμβόλιο. Πραγματικά τρομοκρατήθηκα από έρευνες και στατιστικές ότι αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρώτο κύμα των νεκρών θα ήταν 15 εκατομμύρια!

Η Δημοτική Αρχή είναι επικίνδυνη, ανεύθυνη και έφερε ένα μη αποδεκτό ψήφισμα στο βωμό κομματικών και πολιτικών προσεγγίσεων ενός προβλήματος που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν γίνεται να πούμε στους συναδέλφους, οι οποίοι συνειδητά δεν έκαναν το εμβόλιο, ότι δεν έγινε και τίποτα με την στάση τους και ότι… ξαναελάτε να δουλέψετε όπως πρώτα και θα πάρετε, μάλιστα, και αποζημιώσεις.

Επιτέλους, να πάψει η ανευθυνότητα εκ μέρους του κ. Πελετίδη. Αφήστε στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητες, σας θυμίζω ότι έχετε πάρει και όρκο στον Ιπποκράτη!».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου