Ιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Δήμο Πατρέων

Συνεχίζονται, από τον Δήμο Πατρέων και το Παράρτημα Ρομά, οι δράσεις υποστήριξης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς, με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, μέσω του προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, το περασμένο Σάββατο, 26 Μαρτίου,  έγινε ιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Ριγανόκαμπο, στο χώρο του καταυλισμού, με  επιτόπια κινητή μονάδα. 

 

 

Τα εμβόλια που έγιναν είναι για πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο, πολυομελίτιδα, ιλαρά, ερυθράς και παρωτίτιδας και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) του Υπουργείου Υγείας.

Η δράση έγινε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους», από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, 2η ΤΟΜΥ Εγλυκάδας,  του Γ.Π.Ν.Πατρών «Καραμανδάνειο», του ΕΟΔΥ και του ΚΕΤΧ Πατρών.

Ο Δήμος Πατρέων  με το Παράρτημα Ρομά συντόνισε σε τοπικό επίπεδο τη διοργάνωση της δράσης και είχε την άμεση επικοινωνία με τους Ρομά.

 

Και αυτή η δράση αποτελεί μέρος της πολύπλευρης υποστήριξης των Ρομά για την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της Πάτρας. Υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων (με το Παράρτημα Ρομά), το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

 


Στοιχεία επικοινωνίας του  Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων - Παράρτημα Ρομά: Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (ισόγειο), Τ.Κ 26333 Πάτρα.

Τηλέφωνα: 2614409977 ( για πληροφορίες) και 2614409970 (για ραντεβού).

E-mail: d.patrewn.k.k@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου