Κύριε “ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ” υπάρχει βιομηχανικό tιμολόγιο στη ΔΕΗ για την ΔΕΥΑΠ ή είναι “Άγιο – βασιλιάτικο παραμύθι”;

Με αφορμή ρεπορτάζ τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, σχετικά με το ενεργειακό κόστος στις παροχές της Δ.Ε.Υ.Α.Π., ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο.

Eλπίζουμε είτε ο κ. “ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ”, είτε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ να δώσουν δημόσια τις απαντήσεις αναλυτικά στα ερωτήματα που τους θέσαμε.               

Πολύ περισσότερο να μάθουν οι Δημότες στην Πάτρα, τη τιμή του Βιομηχανικού Τιμολογίου στην ΔΕΗ ανά kwh, καθώς και το επιπλέον οικονομικό κόστος που καταβάλει η ΔΕΥΑΠ.

 Κύριε Δήμαρχε,

 Σε άρθρο τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας στις 21/3/2022 και στην σελίδα 4, φιλοξενείται δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Ανδρέα Παπανικήτα με το οποίο δηλώνει, ότι οι καταναλώσεις της ενέργειας στην ΔΕΥΑΠ, τιμολογούνται ως οικιακές και όχι με Βιομηχανικό τιμολόγιο.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», θα ήθελα να με ενημερώσετε τα κάτωθι:

1.    Εάν η ΔΕΗ παρέχει σήμερα Βιομηχανικό Τιμολόγιο και ποια η τιμή ανά kwh,  

2.    Tη διαφορά τιμής ανά kwh μεταξύ του οικιακού τιμολογίου και του βιομηχανικού τιμολογίου, εφόσον υπάρχει στη ΔΕΗ, όπου η ΔΕΥΑΠ την έχει επιλέξει ως προμηθευτή.

3.    Το μειωμένο ετήσιο κόστος της επιβάρυνσης για ηλεκτρική ενέργεια, που καταναλώνουν όλες οι παροχές της ΔΕΥΑΠ, εάν είχαν χρέωση με βιομηχανικό τιμολόγιο όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος.   

4.    Είναι στις προθέσεις της ΔΕΥΑΠ, η δημιουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων για συμψηφισμό των καταναλώσεων ενέργειας, όπως έπραξε αντίστοιχα η ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς στη Θεσσαλία;     

(https://www.larissanet.gr/2022/02/22/ant-gkountaras-eimaste-i-monadiki-deva-tis-choras-pou-se-mikro-chroniko-diastima-tha-echoume-fotovoltaika-parka-ischyos-2-mw/).

5.    Θα προχωρήσετε σε διαπραγμάτευση για την τιμή της kwh με την ΔΕΗ, όπως αντίστοιχα κάνουν εταιρείες με μεγάλες καταναλώσεις ή αλυσίδες καταστημάτων;

Ελπίζω να μας δώσετε τις απαιτούμενες απαντήσεις, ενημερώνοντας τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τους Δημότες

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου