Έναρξη εγγραφών 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας - Πάτρα 14-16 Οκτωβρίου 2022

 


Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών και υποβολής εισηγήσεων για το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (12ο ΠΣΕΑ).

Το 12ο ΠΣΕΑ θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ΠΣΕΑ εκτός από επιστημονικό συνέδριο αποτελεί επίσης διεργασία ανταλλαγής απόψεων και χάραξης κοινής συνισταμένης πορείας στον χώρο της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και μια ευκαιρία για γιορτή και ενδυνάμωση σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων ερασιτεχνών αστρονόμων.


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εργασιών ερασιτεχνών αστρονόμων, κεντρικές ομιλίες επίσημων καλεσμένων, παρουσιάσεις δράσεων διάδοσης της Αστρονομίας, εκθέσεις αστροφωτογραφίας και ιδιοκατασκευών αστρονομικών οργάνων, βιωματικά εργαστήρια - workshop, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, βραβεύσεις κ.ά.

Ως σύνεδροι μπορούν να παρακολουθήσουν το ΠΣΕΑ όλοι οι φίλοι της αστρονομίας ανά την Ελλάδα καθώς και το ευρύ κοινό.
Οι εγγραφές συνέδρων και η δυνατότητα αποστολής περιλήψεων εισηγήσεων προς κρίση έχουν ήδη ανοίξει στον ιστότοπο του συνεδρίου https://www.astrosynedrio.gr/ όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει και άλλες πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο.

Καθώς μπαίνουμε στο χρονικό ορόσημο των 6 μηνών πριν το συνέδριο, τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων» δουλεύουν ήδη πυρετωδώς με στόχο τη διοργάνωση ενός συνεδρίου όπου θα αναδειχθούν όλες οι εκφάνσεις της ερασιτεχνικής αστρονομίας.

Καλή αντάμωση τον Οκτώβριο!
Η οργανωτική επιτροπή του 12ου ΠΣΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου