Στις 15 Οκτωβρίου στην Πάτρα, ο Ημιμαραθώνιος Φάνης Τσιμιγκάτος 2022


Μετά από τρία χρόνια αναστολής της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος λόγω της πανδημίας, ο σημαντικός αυτός αθλητικός θεσμός της πόλης μας επανέρχεται εφέτος και μάλιστα δριμύτερος και ανανεωμένος, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη Δήμου και αθλητικών φορέων που πραγματοποιήθηκε  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Στη σύσκεψη που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, της Παναχαϊκής Γ.Ε. , του Συλλόγου Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και δρομικών συλλογικοτήτων.

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη ήταν

1. Η διεξαγωγή του αγώνα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

2. Οι φορείς που θα εκπροσωπούνται στην Οργανωτική Επιτροπή, η συγκρότηση της οποίας θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες μαζί με τη συγκρότηση της εκτελεστικής επιτροπής.

3. Τεχνικοί διευθυντές του αγώνα ορίστηκαν οι προπονητές Γιώργος  Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου.

4. Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κώστας Μπούσιας θα είναι και Τεχνικός Σύμβουλος του Ημιμαραθωνίου.

5. Ο Αγώνας θα είναι Νυχτερινός, η διαδρομή του θα είναι παραλιακή για να μην δημιουργεί μεγάλο λειτουργικό πρόβλημα στην πόλη, δεν θα διασταυρώνεται με τη σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού, θα έχει όλες τις προδιαγραφές αναγνώρισης από τον ΣΕΓΑΣ και θα είναι πρόσφορη σε μεγάλες επιδόσεις για να είναι ελκυστική για τους αθλητές και ταυτόχρονα βατή για αθλητές όλων των ηλικιών του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

6. Στο πλαίσιο του ίδιου αγώνα θα πραγματοποιηθούν πεντάρι και χιλιάρι για τους πολύ μικρούς αθλητές, ενώ το κόστος συμμετοχής θα είναι πολύ χαμηλό και το χιλιάρι δωρεάν.

 

Στη σύσκεψη αναδείχτηκε από όλες τις πλευρές η σπουδαιότητα της ένωσης όλων των δυνάμεων της πόλης για να καθιερώσουμε ένα θεσμό, που θα τιμά τη μεγάλη ιστορία μας στις μεγάλες αποστάσεις.

 

Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής Γ.Ε. Παναγιώτης Σεμιτέκολος δήλωσε σχετικά: «Η πόλη μας έχει μακρά παράδοση στις μεγάλες αποστάσεις από την εποχή του αείμνηστου μεγάλου δρομέα Λουκά Αδαμόπουλου, που συνέχισαν Πατρινοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων όπως ο Φάνης Τσιμιγκάτος, ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Πέτρος Παπαγεωργίου και άλλοι. Επιβάλλεται να καθιερώσουμε ένα θεσμό στις μεγάλες αποστάσεις για να τιμήσουμε όλους αυτούς τους σπουδαίους αθλητές και την ιστορία μας. Αυτός ο μεγάλος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η πόλη μας ενώσει όλες τις δυνάμεις της  γι αυτό και η Παναχαϊκή είναι παρούσα σε αυτή την προσπάθεια με το ρόλο που αναλογεί στην ιστορία της».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου