Περιστέρι: Τρεις συλλήψεις για την αρπαγή της 15χρονης που εξαφανίστηκε και βρέθηκε στον Αγ. Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, πέρασαν χειροπέδες στα τρία άτομα, τα οποία μετά με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για την 17χρονη, στο σπίτι της οποίας είχε βρει στέγη η 15χρονη από την ημέρα που έφυγε από το δικό της σπίτι, τη μητέρα τής 17χρονης, καθώς και τον 19χρονο Ρομά οι οποίοι κρατούνται μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης την 19-04-2022.

Πιο αναλυτικά, μεσημβρινές ώρες χθες, Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων ερευνών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ανευρέθη στο κέντρο της Αθήνας η ανήλικη για την οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 19-04-2022.

Η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Η νεαρή κοπέλα που είχε εξαφανιστεί από τη Μ. Τρίτη, εντοπίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά από ειδική επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έμπειροι αστυνομικοί, έχοντας ως μόνο στοιχείο κάποιες φωτογραφίες από το instagram του 19χρονου Ρομά, με τον οποίον υπήρχαν υποψίες ότι είναι το ανήλικο κορίτσι, μέσα από συνδυαστική έρευνα τον εντόπισαν στο σπίτι του, στον οικισμό Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Όταν ο 19χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει παιδιά, είδε τους αστυνομικούς, τους είπε ότι η 15χρονη δεν ήταν μαζί του, όμως ήξερε πού βρισκόταν. Έτσι επικοινώνησε ο ίδιος μαζί της και της ζήτησε να βρεθούν.

Το ραντεβού είχε δοθεί κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, φτάνοντας εκεί η ανήλικη νωρίς το μεσημέρι, είδε εκτός από τον 19χρονο και τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια την οδήγησαν στο Τμήμα Περιστερίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης επισήμαναν στο iefimerida.gr πως μια μέρα μετά τη φυγή της ανήλικης από το σπίτι της, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο 19χρονος πήγε και την πήρε με αυτοκίνητο από το σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα, έκαναν βόλτα μέχρι τον Ασπρόπυργο και τη γύρισε στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πήραν καταθέσεις και από τους γονείς της 15χρονης αλλά και από τις φίλες της. Όπως προκύπτει, το κορίτσι πήγαινε στο σχολείο έχοντας βάψει τα χέρια του με μπογιές, λέγοντας ότι την κακοποιούσαν στο σπίτι.

Οι φίλες της, μάλιστα, τη ρωτούσαν: «Τι είναι αυτά στα χέρια σου; Γιατί λες ψέματα»; Με την ίδια να απαντά: «Αφήστε με, μην ανακατεύεστε».

Όταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την εισαγγελία, ήταν ήδη ενήμερη, καθώς είχαν επικοινωνήσει μαζί της και οι καθηγητές της ανήλικης.

Η 15χρονη πάντως αργά το απόγευμα διεκομίσθη από το Τμήμα Περιστερίου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία αξιωματικού του Τμήματος Ανηλίκων καθώς και παιδοψυχολόγου, λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου