Η Ρωσίδα που έδωσε την άδεια στο σύζυγό της, στρατιώτη, να βιάσει Ουκρανές

Το πρόσωπο της Ρωσίδας που έδωσε την «άδεια» στον άντρα της να βιάσει Ουκρανές, όταν πήγε στο μέτωπο της μάχης, έγινε σήμερα γνωστό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό απόσπασμα μιας συνομιλίας μεταξύ ενός ζευγαριού, το οποίο έχει πλέον ταυτοποιηθεί ως ο Ρόμαν Μπικόφσκι και η σύζυγός το Όλγα Μπικόφσκαγια, από το Radio Liberty.


Στην ηχογράφηση, η γυναίκα – υποτίθεται πως είναι η Μπικόφσκαγια – ακούγεται να λέει στον άνδρα της ότι έχει την άδειά της να βιάζει Ουκρανές γυναίκες ενώ υπηρετεί στις δυνάμεις εισβολής της Ρωσίας, αρκεί να μην της το πει και να χρησιμοποιεί αντισύλληψη.

Η γυναίκα ακούγεται να λέει στο σύζυγό της πως του επιτρέπει να βιάσει Ουκρανές, αρκεί να μην το μάθει εκείνη

Το σοκαριστικό κλιπ των 30 δευτερολέπτων κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα πως έχουν πραγματοποιήσει «εκατοντάδες βιασμούς», συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων σε μικρά παιδιά στη χώρα του.

Το ηχητικό απόσπασμα - «Έχεις την άδεια να βιάσεις, αλλά πάρε προφυλάξεις»

Το ηχητικό απόσπασμα που κοινοποιήθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκινά με τον μπλε και κίτρινο τίτλο: Υπηρεσία Ασφαλείας =: Οι σύζυγοι των Ρώσων εισβολέων επιτρέπουν στους άνδρες τους να βιάζουν Ουκρανές γυναίκες».

Στη συνέχεια, ακούγεται η φωνή μιας γυναίκας, που πιστεύεται ότι είναι ο Όλγα Μπικόφσκαγια: «Εντάξει, κάντο» λέει. Ακολούθως γίνεται σαφές σε τι συμφωνεί. «Εκεί υπάροχυν Ουκρανές γυναίκες. Βίασέ τες. Ναι. Μη μου πεις τίποτα, καταλαβαίνεις» προσθέτει με ένα ντροπαλό γέλιο.

Στη συνέχεια, ακούγεται η φωνή ενός άνδρα – που πιστεύεται ότι είναι αυτή του Ρομάν Μπικόφσκι. «Αχά» λέει. «Δηλαδή να βιάσω και να μη σου πω τίποτα» ρωτάει, διευκρινίζοντας ότι η γυναίκα του δίνει την άδεια. «Νια, για να μην ξέρω τίποτα» λέει η γυναικεία φωνή, πριν ακουστούν και οι δύο να γελούν. «Γιατί ρωτάς;» προσθέτει εκείνη. «Αλήθεια μπορώ;» ξαναρωτάει. «Ναι, σου το επιτρέπω» λέει με ένα γέλιο. «Απλά χρησιμοποίησε προστασία» προσθέτει. Ο άνδρας απαντά ξανά: «Εντάξει».

Πώς έφτασαν στις ταυτότητες των Ρώσων

Οι ερευνητές δημοσιογράφοι στο Radio Liberty συνεργάστηκαν με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο που εμπλέκεται στην κλήση, με έναν από τους αριθμούς να εντοπίστηκε στην περιοχή της Χερσόνας τον Απρίλιο. Στη συνέχεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δύο αριθμοί τηλεφώνου συνδέονταν με δύο λογαριασμούς στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο Vkontakte- και ανήκαν στον 27χρονο Ρομάν Μπικόφσκι και τη σύζυγός του Όλγα Μπικόφσκαγια και οι δύο με καταγωγή από το Ορέλ της Ρωσίας.

Ο λογαριασμός του Ρομάν ήταν κλειστός για το κοινό, ωστόσο οι δημοσιογράφοι τον βρήκαν να απεικονίζεται σε φωτογραφίες που ανέβασε ένας από τους φίλους του – ο Αλεξέι Ζαμπρούτσοφ- οι οποίες έδειχναν ότι υπηρέτησαν μαζί το 2016 στο ίδιο τμήμα στρατού.

Από εκεί, οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν άλλος φίλους και μέλη της οικογένειας του Ρομάν, γεγονός που τους οδήγησε σε περισσότερες φωτογραφίες του με στρατιωτική στολή, οι οποίες έδειξαν ότι είναι πλέον μέλος του 108ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Επίθεσης της Ρωσίας – μιας μονάδας που είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Έμαθαν επίσης, ότι το ζευγάρι είχε μετακομίσει στη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας, περίπου γύρω στο 2018.

Ο λογαριασμός της Όλγας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εν τω μεταξύ ανοιχτός (μέχρι που διαγράφηκε στις 13 Απριλίου). Στον λογαριασμό της, εμφανιζόταν σε φωτογραφίες με τον άνδρα που αναγνωρίστηκε ως Ρομάν Μπικόφσκι. Έδειχνε επίσης πως το ζευγάρι έχει αποκτήσει ένα παιδί 4 ετών.

Τι απάντησαν όταν έγιναν γνωστές οι ταυτότητές τους

Το Radio Liberty προσπάθησε να καλέσει το ζευγάρι χρησιμοποιώντας τους αριθμούς που ανακαλύφθηκαν. Ο Ρομάν φέρεται να απάντησε και να αρνήθηκε ότι βρισκόταν καν στην περιοχή της Χερσώνας, ενώ μόλις έμαθε ότι επικοινώνησαν μαζί του δημοσιογράφοι αρνήθηκε πως ήταν ο άνδρας της ηχογράφησης. Ωστόσο, το Radio Liberty είπε ότι η φωνή του ταίριαζε.

Η Όλγα Μπικόφκαγια επίσης απάντησε και επιβεβαίωσε στο Radio Liberty ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στη Σεβαστούπολη και νοσηλευόταν για τραυματισμό. Μετά την αποκάλυψη αυτή, έκλεισε γρήγορα το τηλέφωνο. Ο λογαριασμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφηκε αμέσως μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου