Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σπαρτινός

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού, η απώλεια του αδελφού του Δημήτρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης σε ηλικία 67 ετών.

Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη  στο Α’ νεκροταφείο στην Πάτρα.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός γεννήθηκε και έζησε στην Πάτρα. Ήταν παντρεμένος και απένκτησε δύο παιδιά.

Από το 1971 έως το 1976 σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη βιομηχανία «Κουνινιώτης» μέχρι το 1982 και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Το 1972 οργανώθηκε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, το 1974 στην ΚΝΕ και το 1975 στο ΚΚΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή Δημήτρη Σπαρτινό, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Οργανώθηκε την περίοδο της δικτατορίας στην Αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ και αγωνίστηκε για την ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Στη συνέχεια, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και αναδείχτηκε στέλεχός του. Υπήρξε για χρόνια μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου – Δυτικής Στερεάς – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – Ιθάκης και ξεχώριζε για τη σεμνή και συνεπή στάση του. Αγαπούσε να επεξεργάζεται και να αντιμετωπίζει όλες τις εξελίξεις, με βάση την ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός, ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος, διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στην επιστήμη του, κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό των φοιτητών του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 αγωνίστηκε μέσα στο κίνημα από τις γραμμές του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ και μετά, το καλοκαίρι του 2015 για ένα διάστημα, με την ΛΑΕ. Στη συνέχεια, αγωνιζόμενος μέσα στο λαϊκό κίνημα, συνέχισε την πορεία του και συμπορεύτηκε με όλες του τις δυνάμεις και σε όλες τις μάχες με το ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στήριξε και συμμετείχε ενεργά στη δραστηριότητα του Κόμματος, συμβάλλοντας απ’ όποιο μετερίζι του ζητήθηκε, στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Πήρε μέρος ενεργά στις εκλογικές μάχες (Ευρωεκλογές και Βουλευτικές Εκλογές 2019), ενώ ήταν υποψήφιος και με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Πάτρας.

Ήταν μέλος του ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

Το ΚΚΕ εκφράζει στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στους οικείους του, τα θερμά του συλλυπητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου