σπιράλ: «Οι πατρινοί ζητούν εξηγήσεις για την κοπή των δέντρων»

Ανοιχτή επιστολή στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου για το έλος της Αγυιάς

Το σπιράλ απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον κ. Μιχάλη Αναστασίου, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων, σχετικά με το κόψιμο δέντρων στην περιοχή της Αγυιάς, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις:

«Κύριε Αντιδήμαρχε, από προχθές Τετάρτη 13 Απριλίου 2021  έχουμε γίνει δέκτες δεκάδων παραπόνων από συμπολίτες μας σχετικά με το κλάδεμα των δέντρων στον υπό διαμόρφωση χώρο του έλους της Αγυιάς. Παρακαλούμε πολύ όπως:
- μας διευκρινίσετε πως κι από ποιους εποπτεύονται οι εργασίες, το ωράριο που αυτές λαμβάνουν χώρα και αν υπάρχει επίβλεψη καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων.

- μας γνωστοποιήσετε τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την υπηρεσία σας σχετικά με το μέγιστο ύψος πάνω από το οποίο θα κοπούν τα δέντρα, ανά είδος δέντρου. Στο βαθμό που μπορούμε να γνωρίζουμε, τα αρμυρίκια που κλαδεύτηκαν αναπτύσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

-μας ενημερώσετε αν αυτές οι παρεμβάσεις συνάδουν με την περιβαλλοντική μελέτη Καραθανάση και ποιος είναι ο λόγος πραγματοποίησης τους. 

Επίσης, θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τη διαχείριση των κομμένων τμημάτων των δέντρων και τον τρόπο απομάκρυνσης τους. Ο τρόπος περισυλλογής των κομμένων τμημάτων των δέντρων έχεικαθοριστεί πως ακριβώς θα γίνεται;  Μπορεί, άραγε, κάποιος ιδιώτης να τα συλλέξει με ιδιωτικό όχημα; 

Δυστυχώς, το κλάδεμα  των δέντρων υλοποιείται σε μια περίοδο όπου τα πουλιά έχουν ήδη φτιάξει φωλιές, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός αυγών και νεοσσών να πέφτει στο έδαφος.

Τέλος, με θλίψη σας μεταφέρουμε πολλαπλά σχόλια δημοτών για απρεπή συμπεριφορά εργαζομένων προςαυτούς. Μας καταγγέλλεται πως απαξιώνουν τις απορίες των πολιτών, τους ειρωνεύονται και δεν δίνουν τις απαραίτητε εξηγήσεις, λέγοντάς τους προκλητικά ότι «αυτοί δεν είναι γεωπόνοι και δεν ξέρουν».

Γνωρίζετε καλά ότι εκατοντάδες πολίτες της Πάτρας καθώς και αθλητές επιλέγουν αυτό το χώρο καθημερινά για τον περίπατο ή την άθλησή τους. Μία τέτοια παρέμβαση ουσιαστικά απογυμνώνει το τοπίο. Καλοκαιριάζει και το περπάτημα στην περιοχή καθίσταται απαγορευτικό, μιας και δεν θα υπάρχει πια επαρκής ίσκιος. 

Είναι αναμενόμενο η όλη κατάσταση  να έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τις οποίες οφείλατε να έχετε προλάβει με αναλυτική ενημέρωση. Δεν το κάνατε. Δώστε, παρακαλούμε, έστω τώρα, εξηγήσεις, διευκρινίσεις και απαντήσεις στις εύλογες απορίες των πατρινών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου