ΠΑΤΡΑ : Σε νέα θέση το queen of the oceans


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ( συγκεκριμένα από τα τέλη Ιουλίου του 2020 ) που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας το κρουαζιερόπλοιο queen of the oceans χθές Παρασκευή  8 Απριλίου άλλαξε θέση και μετακινήθηκε παραπλεύρως στην προβλήτα 13, έναντι  της οδού Νόρμαν, όπου πλαγιοδέτησε αυτή τη φορά κάθετα προς την ακτή. 

Ο ελλιμενισμός του πλοίου στην συγκεκριμένη θέση όλο το προηγούμενο διάστημα, μπροστά από το σταθμό υποδοχής Παναγιώτης Κανελλόπουλος,(όπου και  γνωστό μεγάλο καφέ / ρεστωράν) είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από φορείς, επαγγελματίες όσο και από περιοίκους. Το πλοίο έχει ελλιμενιστεί  στην Πάτρα  λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με την ευκαιρία έγιναν εκτεταμένες επισκευές και μετατροπές Από τότε παρέμενε  στο ίδιο σημείο, προκαλώντας  αντιπαραθέσεις με ανακοινώσεις ανάμεσα στον Δήμο Πατρέων και στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών.

Πάντως όπως και πριν που δημιουργούσε θέμα με τον τεράστιο όγκο του και τώρα συμβαίνει το ίδιο αφού είναι σαν να κόβει το παλαιό λιμάνι στα δύο περιορίζοντας την ορατότητα από την μία πλευρά προς την άλλη.

Ισως η καλλίτερη λύση θα ήταν να μετακινηθεί στο νέο λιμάνι καθώς δεν προβλέπεται να αναχωρήσει σύντομα.

Ανδρ. Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου