ΠΑΤΡΑ : Ηταν όλα… «μάτζικ»

 

Aνάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησης, για όσα είδαν και έζησαν, προκάλεσαν σε όσους- και ηταν πάρα πολλοί- παρακολούθησαν τις διήμερες εκδηλώσεις των «Μαχητών» που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο τους, στην περιοχή της Δροσιάς -Πλατεία Π. Μπακογιάννη.

 Το διήμερο είχε γενικό θέμα «ΜΑΤΖΙΚ 2022 – Μαχητές, Αλληλεπίδραση, Ταύτιση, Ισότητα στην Κοινωνία» και στη διάρκεια των δράσεων και εκδηλώσεων, με μουσική, χορό και άλλες δράσεις, δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη των «Μαχητών» να ανοιχτούν στη γειτονιά, στην κοινωνία και να στείλουν το μήνυμα για ενδυνάμωση των σχέσεων και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και των προκαταλήψεων.













Σκοπός της δράσης Μάτζικ 2022, σε  συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ενεργό συμμετοχή τοπικών Φορέων και ιδιωτικών  εκπαιδευτικών δομών (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ), άλλωστε ήταν, ακριβώς,  η εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών, η ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τα άτομα με νοητική υστέρηση.



Πρόεδρος του Συλλόγου «Μαχητές»  είναι η κυρία Μάρθα Χριστοπούλου που πλαισιώνεται από επίσης δραστήριους και άξιους συνεργάτες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου