Στο Συνέδριο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-27», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας

 

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-27», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 16-17 Ιουνίου 2022, συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας), Πλάτωνας Μαρλαφέκας.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-27 από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εκπροσώπους Υπουργείων. Επίσης, έγιναν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων, το οποίο αποτελεί την αναβαθμισμένη μετεξέλιξη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο ξεκίνημα των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ομιλία απηύθυνε στο Συνέδριο και ο  Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, ο Πλ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων (Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια κ.ά.) με τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Επισήμανε ακόμα την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τις τοπικές κοινωνίες η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την εκχώρηση του ενός τρίτου των πόρων του ΕΣΠΑ για έργα στις Περιφέρειες, αλλά και στην έγκαιρη προετοιμασία της Ελλάδας, η οποία φιλοδοξεί να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με πλήρες εγκεκριμένο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στην εκδήλωση ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira. Ομιλίες απηύθυναν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας και η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης μίλησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου