ΠΑΤΡΑ / σπιράλ: Τι θα γίνει με τον παραλιακό δρόμο στα Αραχωβίτικα;

Έργα αποκατάστασης εξαγγέλθηκαν το Χειμώνα, καλοκαίριασε κι ακόμα τίποτα

Πλήρη αδιαφορία καταλογίζουν στον απερχόμενο δήμαρχο και στη δημοτική αρχή του οι δημότες που κατοικούν στα Αραχωβίτικα. Μόνιμοι κάτοικοι, ιδιοκτήτες θερινών κατοικιών, επιχειρηματίες της εστίασης, ακόμα και διερχόμενοι ή επισκέπτες, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο ακατάλληλος παραλιακός δρόμος της περιοχής. Η δυσκολία προσέγγισης της παραλίας και των καταστημάτων, η επικινδυνότητα οδήγησης στο κατεστραμμένο οδόστρωμα, η έλλειψη προειδοποιητικής σήμανσης και η ανυπαρξία πλάνου αποκατάστασης των ζημιών είναι ζητήματα που βασανίζουν ντόπιους, λουόμενους, θαμώνες και περαστικούς.

Έχουν περάσει έξι μήνες από την κακοκαιρία που προξένησε τις σοβαρές καταστροφές στην περιοχή. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος έσπευσαν τότε να επισκεφτούν τα Αραχωβίτικα, να καταγράψουν τις ζημιές και να δεσμευτούν για άμεση αποκατάσταση. Έχουν περάσει δυόμιση μήνες από την τελευταία επίσκεψη του αντιδήμαρχου έργων στην παραλιακή. Ακολούθησαν νέες δηλώσεις -πως «τα έργα ανακατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα»- που προφανώς έμειναν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έχει ανοίξει πλέον επίσημα η καλοκαιρινή περίοδος, με την ακτή να δέχεται επισκέπτες, ενώ και τα παραλιακά καταστήματα έχουν ανοίξει για τησεζόν. Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου δεν έγιναν ακόμα, δυστυχώς, κι ούτε κανείς γνωρίζει πότε (και αν) θα γίνουν.


Η κατάσταση είναι στ’ αλήθεια δύσκολη: Η παραλιακή οδός παραμένει κομμένη στα δύο. Το οδόστρωμα είναι διαλυμένο κατά τόπους. Η πρόσβαση σε σημεία της παραλίας είναι από προβληματική έως αδύνατη. Η έξοδος προς την Παλαιά Εθνική Οδό δεν είναι πλήρως εφικτή. Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διέλευση μεγάλου πλήθους οχημάτων. Το μποτιλιάρισμα σεώρες και μέρες κίνησης κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Τα αυτοκίνητα διοχετεύονται άναρχα σε αυλές σπιτιών και αδιέξοδα. Τα Σαββατοκύριακα αναμένονται δύσκολα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, η δημοτική αρχή παραμένει άφαντη και πλάνο εργασιών δεν έχει ακόμα γίνει.

Το σπιράλ ρωτά:«Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αποφάσεις του Δήμου Πατρέων για το εν λόγω πρόβλημα;» Ενώνουμε τη φωνή μας με τους ενδιαφερόμενους και ζητάμε άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του δρόμου. Απευχόμαστε κάθε ενδεχόμενο περίπτωσης εκτάκτου ανάγκης στην περιοχή, καθώς η αδυναμία διέλευσης οχημάτων μπορεί να καταστήσει ακόμα πιο έκρυθμη την κατάσταση. Αλήθεια, αναρωτιόμαστε.«πρέπει να φτάσουμε σε οριακό σημείο, προκειμένου να επιληφθούν οι αρμόδιοι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου