Ο πρώην Πρωθυπουργό Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος ΑλλαγήςΓιώργος ΑΠαπανδρέουείχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό ΥγείαςΑθανάσιο Πλεύρηγια τα μεγάλα λειτουργικά και όχι μόνοπροβλήματα που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Ο πρώην Πρωθυπουργόςαφού επισήμανε στον Υπουργό Υγείαςότι οι φορείς της περιοχής δικαίως κινητοποιούνταιυπογράμμισε ότιείναι επιβεβλημένη η άμεση και κατεπείγουσα προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας του Αναισθησιολογικού Τμήματος και η αναβάθμιση με μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικούώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσειςγια την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου 

Ο Υπουργός Υγείαςαπό την πλευρά τουόσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα των Αναισθησιολόγωνενημέρωσε τον πρώην Πρωθυπουργό, ότι θα γίνει έκτακτη προκήρυξη δύο θέσεων Αναισθησιολόγωνάμεσα.

Βέβαια, τα προβλήματα της περιοχής είναι πολύ μεγαλύτεραΚαι δεν αφορούν μόνο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείοαλλά συνολικά τις δομές δημόσιας υγείας της Αχαΐας.

Σημειώνεται ότι,

• Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείοείναι το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο ολόκληρης της Δυτικής ΕλλάδαςΕξυπηρετεί 20 νομούς.

• Εδώ και έξι μήνεςενώ υπάρχει γνώση του προβλήματοςο χειρουργικός τομέας έχει αποψιλωθεί και βρίσκεται σε αναστολή το Χειρουργικό τμήμαοπότε είναι μονόδρομος η αναγκαστική μετακίνηση των περιστατικών στην ΑθήναΗ κατάσταση είναι οδυνηρήκαθώς δεν επιτρέπεται το Νοσοκομείο να βασίζεται σε γιατρούς μετακινημένους χωρίς εμπειρία και εξειδίκευση στα παιδιά.

• Οι λύσεις της μετακίνησης ιατρικού δυναμικού - καθώς οι δύο εναπομείναντες αναισθησιολόγοι προκειμένου να λειτουργήσει το χειρουργικό τμήμα είναι μετακινημένοι με σχετική εντολή από το ΠΓΝΠ και το ΓΝ Αγίου Ανδρέαείναι λύσεις πρόχειρες και επικίνδυνεςενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνουν τα δύο άλλα Νοσοκομεία της Πάτρας.

• Η μοναδική μόνιμη επιμελήτρια Β´αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν λίγες εβδομάδεςβάση των επιλογών διαχείρισης της κατάστασης από τον Διοικητή της Υγειονομικής ΠεριφέρειαςκΚαρβέλη και το αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα υπάρχει κανένας αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο 

Προφανώς και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού βρίσκονται στην ίδια  κατάσταση και θα πρέπει να υπάρξει συνολικός και ουσιαστικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τον τομέα της υγείας στην περιοχή.

Η επικοινωνία του Γιώργου ΑΠαπανδρέου με τον Υπουργό Υγείαςέρχεται και σε συνέχεια σχετικής Ερώτησης η οποία είχε κατατεθεί τον Απρίλιο και δεν έχει τύχει κάποιας απάντησης.

 

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνίαο Γιώργος ΑΠαπανδρέουέκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδωνείναι ένα από τα ελάχιστα αμιγώς Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και το μοναδικό που καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη των περιοχών Δυτικής Ελλάδας.

 

Σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέουτίποτα δεν είναι αυτονόητοΗ πολιτεία έχει την υποχρέωση να δώσει τις πρέπουσες βιώσιμες λύσεις στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείοαπό την έλλειψη προσωπικού και την αποψίλωση των καίριων τμημάτων της Νοσοκομειακής μονάδαςπου ουσιαστικά οδηγούν στην μη αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου με τραγικό αντίκτυπο στην ασφάλεια και στην μη ποιοτική περίθαλψη των παιδιών μας.

 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείαςστο σύνολό τουεπιβάλλεται να ανασυγκροτηθεί και να αναβαθμιστεί με στρατηγική στόχευση την υγεία όλωνκαι μάλισταμε το βλέμμα στραμμένο στις σύγχρονες αντιλήψεις που υποδεικνύουν την προσφορά μιας ενιαίας υγείαςπου θα παρακολουθεί συνολικά την υγεία κάθε ανθρώπουγια ολόκληρη τη ζωή του.

 

Οι μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσειςαπαιτούν σοβαρό επανασχεδιασμό των πολιτικών υγείαςμε επίκεντρο την προσφορά και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωήςσε ένα βιώσιμο περιβάλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου