Επαγγελματίες οίνου και δημοσιογράφοι της Ιαπωνίας και της Κορέας στη Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε τη, Δευτέρα 20 Ιουνίου  και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, ένα οινικό οδοιπορικό, ειδικά σχεδιασμένο για 20 δημοσιογράφους, αγοραστές και wineexperts από την Ιαπωνία και την Κορέα, στην Αχαΐα και την Ηλεία, με στόχο τη γνωριμία με τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της Δυτικής Ελλάδος και τους οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας της Δυτικής Ελλάδος στις αγορές της Άπω Ανατολής.Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, Αχαΐας και Ηλείας, έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο τριετές πρόγραμμα,συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33€, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία και την Κορέα.Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή και προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις όπως η συγκεκριμένη, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την ποιότητα, τις παραδόσεις, τις ποικιλίες, τη γαστρονομία ενός τόπου και να βιώσουν την εμπειρία της δοκιμής των κρασιών και της ιδιαίτερης τοπογραφίας και χαρακτηριστικών των αμπελώνων των ζωνών παραγωγής οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδος.

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με τα μέλη της αποστολής στην Achaia Clauss, εκεί όπου οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ιστορικού οινοποιείου, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία κρασιών με 8 οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

 «Είναι μία μεγάλη μέρα η σημερινή στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχουμε πάρει από πέρυσι. Δυστυχώς, πέρυσι, εξαιτίας της πανδημίας, δεν επιτρέπονταν οι δια ζώσεις δράσεις. Φέτος όμως, έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε την μεγαλύτερη εμπορική αποστολή ανθρώπων από την Ιαπωνία και Κορέα στην περιοχή μας. Βασικά είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ελλάδα όσον αφορά στον οίνο, στην προώθηση  των εξαιρετικών οινικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα. Η Δυτική Ελλάδα είναι η πρώτη που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα με την συνεργασία των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας. Πιστεύουμε στα προϊόντα μας, στην εξαιρετική αξία τους, πιστεύουμε στο γεγονός ότι μπορεί να είναι η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας που τόσο χρειάζεται και η περιοχή μας αλλά και η οικονομία μας. Θα συνεχιστεί αυτή τη πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες τόσο στην Αχαΐα και θα προχωρήσει και στην Ηλεία με αντίστοιχες δράσεις με οινοποιεία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ανέφερε μεταξύ άλλων:«Θεωρώντας ότι η Αχαία είναι η μεγαλύτερη αμπελουργός περιοχή της χώρας, οφείλουμε και ως Επιμελητήριο, τα κρασιά της περιοχής, αυτά τα διαμάντια που έχουμε, να τα προωθήσουμε, να τα εξάγουμε και – γιατί όχι – να τα αναβαθμίσουμε»

Σημειώνεται ότι την αποστολή συνοδεύει εκπρόσωπος του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, ενώ οι Πρέσβεις των δύο χωρών θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και επισκέψεις της αποστολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου