Νίκος Νικολόπουλος: Επιτέλους είναι εν’ «Ζωή» ο εξαφανισμένος πρόεδρος του Κ.Ο.ΔΗ.Π---.Θ. Τουλγαρίδης, : «Να ποιοι είναι οι προστάτες των φτωχών»

Μετά τις αποκαλύψεις της Δημοτικής μας Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», για την απευθείας ανάθεση και τις προκλητικές τιμές στον ανάδοχο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την προμήθεια ειδών Παντοπωλείου, εμφανίστηκε στο προσκήνιο με δηλώσεις καταγγελίας.

Καταγγελία προς άλλες Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισαν απόφαση για επίδοση επιστολής αιτήματος χρηματοδότησης του Κοινωνικού Οργανισμού από το Κράτος.

Ποιος Εμπιστεύεται την Δημοτική Αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ στη διαχείριση Δημόσιου Χρήματος; 

Ποιος Εμπιστεύεται τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, στις απευθείας αναθέσεις που υπογράφει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα χρήματα των Δημοτών και του Ελληνικού λαού, με τις προκλητικές τιμές διαπιστώσαμε π.χ. για την Φέτα 12,20€;

Και στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αν αναζητούσαν να φέρουν τα πληρώματα, απόδειξη αγοράς φέτας με τιμή 12,20€ το κιλό, δεν θα έβρισκαν πουθενά κατάστημα.   

Κύριε Τουλγαρίδη,

Με ανακοινώσεις, επιστολές και καταγγελίες δεν εμφανίζεται η φτώχεια από την κοινωνία.

Αλλά με δράσεις, αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των χρημάτων που δίνει η πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι σήμερα ως Κομμουνιστική Δημοτική Αρχή θέλετε τους Δημότες και τον Λαό Εξαθλιωμένο, για εκλογικές σας σκοπιμότητες και μόνο.

Δώστε λοιπόν τα στοιχεία Δημόσια, εάν αντέχεται τον Διάλογο, πόσες οικογένειες έχουν απαλλαγή Δημοτικών Τελών τα τελευταία χρόνια ως άποροι στο Δήμο Πατρέων;

Σε πόσες οικογένειες ανά έτος έχει δώσει οικονομικά βοηθήματα ο Κοινωνικός Οργανισμός, όπως είχαν πράξει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές;

Ποια νέα Κοινωνική Δομή έχετε δημιουργήσει στα χρόνια της θητείας σας; Δυστυχώς καμία.

Ακόμη και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που πάντα επικαλείστε δημιουργήθηκε, επί Δημαρχίας ΦΛΩΡΑΤΟΥ και του τότε Αντιδημάρχου ΡΗΓΑΤΟΥ.

Τι είχε ψηφίσει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική σας Παράταξη; Το θυμάστε ή πρέπει να το αναζητήσουμε στα πρακτικά;

Επιτέλους, χωθείτε ξανά στο «Λαγούμι της Σιωπής» και μην μας πουλάτε ευαισθησία στην φτώχεια που βιώνει ο Πατραϊκός Λαός.

Εισπράξτε τον παχυλό μισθό των 1200€ μηνιαίως του προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού, νόμιμα άλλα άλλοι είχαν ευαισθησία να μην τον εισπράττουν, και μην  επικαλεστεί του προστάτες των Φτωχών.

Θ. Τουλγαρίδης, Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ:

«Να ποιοι είναι οι προστάτες των φτωχών»

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Πάτρα Ενωμένη» (Ν.Δ.), «Πρωτεύουσα Ξανά» (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και  «Ώρα Πατρών» (ΣΥΡΙΖΑ), πλήρως ταυτισμένοι για μια ακόμα φορά, δεν ψήφισαν το αίτημα για χρηματοδότηση από το κράτος, της αγοράς τροφίμων για τους συνδημότες μας που σιτίζονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό.

Πρόκειται για τους κατά τα άλλα προστάτες των φτωχών, που εμφανίζονται «γαλαντόμοι», ζητώντας να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά ο Δήμος και όχι ο κρατικός προϋπολογισμός την αγορά των τροφίμων.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητούν η Δημοτική Αρχή, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας, προκειμένου να ξαναπληρώσουν για τις ανάγκες των εξαθλιωμένων.

Συμφωνούν και υπερασπίζονται το σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν μπουκώσει με τεράστιο πλούτο μια χούφτα επιχειρηματίες κι έχουν οδηγήσει τον λαό μας στην εξαθλίωση και τα συσσίτια.

Στη συνεδρίαση δε, ορισμένοι από αυτούς, επιτέθηκαν στους εργαζομένους του ΚΟΔΗΠ, που υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους, απέναντι στις συκοφαντίες που εξαπολύονται.

Αυτές οι δυνάμεις, αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Πολεμούν με λύσσα την φιλολαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής και τα μέτρα ανακούφισης των φτωχών, λαϊκών οικογενειών, που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια υλοποιεί.

Είναι αντίπαλοι του Πατραϊκού λαού, στις σύγχρονες ανάγκες του, για ζωή, σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου