Ν. Γιατρομανωλάκης : Σύζευξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη Σύγχρονη Δημιουργία

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Με προσκαλεσμένο τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις διαλόγου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της στην Πάτρα   όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα του 14ου Συνεδρίου της φιλελεύθερης παράταξης.
Καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Αντώνης Κουνάβης υπογράμμισε :

«Συνεχίζουμε το διάλογο με τα στελέχη μας και την Κοινωνία. Και λίγο πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από

την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό όσων πετύχαμε.

Αλλά και να χαράξουμε μια σαφή πορεία για το μέλλον. Να ακούσουμε τους πολίτες, τις παραγωγικές τάξεις,

την κοινωνία. Να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις. Να

αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις και να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες».

Ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην ομιλία του μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Φίλοι και φίλες, είναι για μένα πραγματικά μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Πάτρα ανάμεσα στα στελέχη και τους εθελοντές , απέναντι στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας.Το δίλημμα είναι πλέον καθήλωση ή εξέλιξη, πρόοδος η οπισθοδρόμηση. Η απάντηση είναι για όλους εμάς προφανώς μονόδρομος. Δεν επιτρέπουμε στις δυνάμεις της συντήρησης, της ιδεοληψίας, της στρεβλής ανάγνωσης και αλλοίωσης της ιστορίας, να εμποδίσουν την εξέλιξη και την πρόοδο της πατρίδας και της κοινωνίας μας.
Από τον Ιούλιο του 2019 εκπονήσαμε ένα ξεκάθαρο διεξοδικό οργανωμένο σχέδιο για τη χώρα και για τον πολιτισμό. Προτεραιότητά μας η ανάδειξη δημοσίων ρεαλιστικών πολιτικών, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην πολιτιστική επιχειρηματικότητα, στην οικονομική ανάπτυξη.
Δεσμευτήκαμε για τη σύνδεση  του πολιτισμού με την οικονομική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, για την ενίσχυση της συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, για πλήρη  αξιοποίηση της συνεργασίας με τα κοινωφελή ιδρύματα και την κοινωνική εταιρική ευθύνη αλλά και τη συμβολή του τομέα του πολιτισμού στη συνολική ανάταξη της χώρας.
Το κάνουμε, αξιοποιούμε τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για πρώτη φορά στον τομέα του πολιτισμού με κριτήρια και όρους που θέτει το δημόσιο και ήδη έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ξεπεράσαμε τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις για την εργαλειοποίηση της προστασίας της  πολιτιστικής κληρονομιάς σε μεγάλα επενδυτικά έργα με κορυφαίο το  έργο στο Ελληνικό.  Απεμπλέξαμε το έργο μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Η ενίσχυση της ασημένιας οικονομίας και της οικονομίας των εμπειριών με προγράμματα αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μουσεία, στις πολιτιστικές υποδομές.
Τα τελευταία υπηρετούν την πολιτική μας για τη σύζευξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία. Δώσαμε προτεραιότητα στη συνεργασία με την τοπική και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλλά και με τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα αξιοποιώντας πλήρως το εργαλείο των προγραμματικών συμβάσεων πολιτισμικής ανάπτυξης. Έτσι έχουμε 100 εκατομμύρια επιπλέον σε μικρότερα έργα τα οποία όμως ικανοποιούν πάγιες απαιτήσεις τοπικών κοινωνιών.
Φίλοι και φίλες, για την Ελλάδα ο πολιτισμός είναι στρατηγικός αναπτυξιακός πόρος. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι ο πολιτισμός είναι ο τέταρτος πυλώνας της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομικής, της κοινωνικής, της περιβαλλοντικής, της πολιτιστικής ανάπτυξης που εγγυάται μόνο η Νέα Δημοκρατία, μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πάντα αυτοδύναμη και ισχυρή».
Ακολούθησε συζήτηση και ο Υφυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις μελών , Τομεαρχών και εθελοντών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου