ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

H Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνουν ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου My Way  (Όθωνος-Αμαλίας 15-Πάτρα) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Ανάπτυξη Ψυχοσωματικής Ανθεκτικότητας στο Στρες, Υγεία και Ευεξία" και με προσκεκλημένο ομιλητή τον διακεκριμένο Πατρινό επιστήμονα, Γεώργιο Χρούσο, MD, MACP, MACE, FRCP, ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντή στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, επικεφαλής στην έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των  πολιτών σε θέματα προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χ. Μπονάνος δηλώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: «Η Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών αποκτά  ακόμα μεγαλύτερη σημασία την εποχή αυτή που οι συνέπειες από την πανδημία είναι ακόμα έντονες. Για το λόγο αυτό η ευαισθητοποίηση και η  κινητοποίηση όλων μας είναι απαραίτητη , ώστε να ακουστεί το μήνυμα ότι υπάρχει επιλογή και υπάρχει ο τρόπος για την αντιμετώπιση συμπεριφορών εξάρτησης. Χρέος όλων μας, είναι  η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και  η υποστήριξη όλων των ατόμων  ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός σε όλους όσους επενδύουν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας που ενδυναμώνει ,υποστηρίζει, συμβουλεύει, και ενημερώνει παιδιά και οικογένειες διαμέσου της πρόληψης και όχι μόνο στην εκ των υστέρων θεραπεία» .

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ 2610-451790 & Κέντρο Πρόληψης ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ 2610-226948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου