Νίκος Νικολόπουλος: Μανιφέστο Καραμανλή και ο έχων ώτα ακούειν…

Δεν θα μπορούσε να μην ήμουν κι εγώ εκεί… στην πρώτη δημόσια παρέμβαση από το 2019 του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  Εκεί όπου μαζί με όλο τον Ελληνικό λαό, με ανοιχτά αυτιά και καθαρή ψυχή, ακούσαμε τα ηχηρά μηνύματα που έστειλε ο Κώστας στο εθνικό ακροατήριο, γινόμενοι μάρτυρες και των μύδρων που εξαπέλυσε προς «φίλους συμμάχους» και προς «φίλους εταίρους» αλλά και σε ευλύγιστους πολιτικούς που κυβερνούν αντάμα με τους γνωστούς «νταβατζήδες» της πολιτικής ζωής!


Η ομιλία του ήταν μια αχτίδα φωτός και πρόσφερε ελπίδα δημιουργώντας προσδοκίες στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πατριώτες που ενοχλούνται τόσο από τον νέο δοσιλογισμό που εκδηλώνεται σε θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής όσο και από τα οικονομικά αδιέξοδα που βιώνουν μέσα στην σκληρή  καθημερινότητα τους.

 

Ο Μητσοτάκης έχει καταντήσει ο επιτήδειος πρόθυμος στα κελεύσματα των ξένων, όπου ενώ τα δίνει όλα τεμαχίζοντας τα εθνικά μας θέματα, αποδέχεται επιζήμιες συμφωνίες και παίρνοντας από αυτούς «ίσες αποστάσεις» στις καθημερινές Τουρκικές  παραβιάσεις και στις προκλητικές δηλώσεις τόσο του Ερντογάν όσο και άλλων Τούρκικων γερακιών της πολιτικής σκηνής της Τουρκίας. 

Ο Κώστας Καραμανλής με καθαρές και κωδικοποιημένες θέσεις, διακριτές και διακομματικά συμφωνημένες εθνικές θέσεις έδωσε τον «οδικό χάρτη» που πρέπει να ακολουθήσει το ΕΘΝΟΣ. Ρεαλιστικές πατριωτικές θέσεις και όχι εθνικιστικές υπερφίαλες, οριοθετημένες όμως με σαφήνεια προς εσωτερικούς αλλά κυρίως στους εξωτερικούς παράγοντες.

 Έθεσε κόκκινες γραμμές και χάραξε το δρομολόγιο που οφείλει να ακολουθήσει η Ελλάδα μέσα σε αυτό το δύσκολο σημερινό περιβάλλον όπου οι κίνδυνοι για την εθνική μας κυριαρχία καιροφυλακτούν από παντού.
Τέλος με σθένος και πολιτική πυγμή ανέφερε πως η Δύση οφείλει να συμβάλει για την λήξη του πολέμου δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι είναι εσφαλμένη η εξωτερική Αμερικανική  πολιτική που ακολουθεί τα γνωστά πολιτικοοικονομικά κέντρα των ΗΠΑ, στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. .
 

Οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες δημόσια πολλές φορές έχουμε καταδικάσει τη Ρωσία επειδή εισέβαλε στην Ουκρανία και καμιά αιτιολογία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Από αυτό το σημείο όμως έως του να ταυτίζει ο Μητσοτάκης  την Μαριούπολη με το Μεσολόγγι υπάρχει μεγάλη διαφορά…
Επιπλέον απαιτούμε και περιμένουμε να εκφραστεί η έμπρακτη συμπαράσταση των ξένων  και για την κατεχόμενη Κύπρο μας!
Και εδώ ο Κώστας Καραμανλής ήταν κάθετος και  με τον εύστοχο και επικριτικό του λόγο έθεσε το ζήτημα εκφράζοντας τον Ελληνισμό και την ψυχή των σκεπτόμενων και ασυμβίβαστων Ελληνίδων και  Ελλήνων που αξιολογούν κυβερνήσεις και πολιτικούς με βασικό κριτήριο τα εθνικά τους αντανακλαστικά αφού εν κατακλείδι αυτός είναι και ο βασικός τρόπος μέτρησης των «πληρεξουσίων» του λαού στο εθνικό μας κοινοβούλιο.

 

Από τον πόλεμο είναι φανερό πως εμείς και όλη Ευρώπη ζημιωνόμαστε...Ο Καραμανλής λοιπόν βγήκε μπροστά και φώναξε το ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ… Προέτρεψε την Ε.Ε και όχι την Αμερική να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ειρηνική λύση του Ρωσοουκρανικού ζητήματος και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί ο πόλεμος  έρχεται όλεθρος βιβλικών καταστάσεων… και βέβαια ο «έχων ώτα ακούειν ακουέτω»!!


Η θαρραλέα αυτή παρέμβαση νομιμοποίησε όλους όσους δεν ανήκουμε στο ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ και από καιρό χτυπάμε καμπάνες που δυστυχώς όμως δεν ακούγονται από την ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΛΙΤ και την επιτήδεια πρόθυμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη !


Μην όμως γελιόμαστε!! Εθνομηδενιστές υπάρχουν και στην δεξιά και στην αριστερά και το ίδιο και πατριώτες που συμφωνούν με την εθνική  γραμμή Καραμανλή!!  Στο νου μου έρχονται τα λόγια του μακαρίτη προέδρου της ΕΔΑ Ηλία Ηλιού που είχε πει κάποτε ότι «ο πολιτικός κόσμος της χώρας πρέπει να συνεργαστεί επί την βάση κάποιων προταγμάτων με βασικό  την προσπάθεια της χώρας απόκτησης μεγαλύτερου βαθμού εθνικής ανεξαρτησίας»!!

Το καραμανλικό μανιφέστο έγινε αποδεκτό από ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Αν τώρα κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δεν   συμπαθούν πολιτικά τον πρώην πρωθυπουργό είναι αδύνατο να μην  αντιλαμβάνονται πόσο επιζήμιες είναι οι κρυφές συμφωνίες με την Τουρκία, συμφωνίες που επιδιώκουν και επιζητούν οι ΣΗΜΙΤΙΚΟΙ  ΕΛΙΑΜΕΠιδες και οι Ποταμίσιοι  που βρίσκονται εντός του Μαξίμου!!


Αυτός ο συρφετός της παγκοσμιοποίησης των πολιτών του κόσμου στην πλειονότητα του λειτουργεί συμφωνώντας με κάποιες πρεσβείες αλλά και υπερακοντίζοντας αυτενεργώντας, υπό την ιδιοτελή σκέψη να προλαβαίνουν την «Εικαζόμενη βούληση» των ξένων δυνάμεων!! Τόσο απλά και συγχρόνως τόσο προδοτικά…

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου