ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ : Επιχειρούν πολιτικά οφέλη για το Καραμανδάνειο

Με αφορμή τις … κινητοποιήσεις (;) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων από τη Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

Ύστερα από οκτακόσιες ημέρες πανδημίας στη διάρκεια των οποίων η Κυβέρνηση έδωσε πολυμέτωπες επιτυχείς μάχες στο χώρο της Υγείας ενισχύοντας σημαντικά το Ε.Σ.Υ. στην Πάτρα ενέσκηψε ( ; ) , ξαφνικά, μείζον θέμα με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων , δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.

Όλως περιέργως και ενώ:

-έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις προσλήψεις αναισθησιολόγων

-έχουν καλυφθεί με προσωρινές μετακινήσεις οι κενές θέσεις που προέκυψαν στο ίδιο τμήμα

-έχουν κινηθεί άμεσα όλες οι διαδικασίες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου,

κάποιοι (αρχικά) εγείρουν ζήτημα απαξίωσης του Καραμανδανείου επιχειρηματολογώντας με το αναχρονιστικό αφήγημαότι δήθεν η Κυβέρνηση προωθεί ιδιωτικά συμφέροντα και επιδιώκει το κλείσιμό του.

Όλα αυτά τη χρονική στιγμή που μετά από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει διαρκώς το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια τα επιχειρήματά τους καταρρέουν και συμβαίνει το εξόφθαλμα προκλητικό γεγονός:

Σχεδόν ταυτόχρονα ως δια..επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος και οι τέσσερις γιατροί που υπηρετούν στο αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες…

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη εξέλιξη και ενώ προωθούνται οι διαδικασίες για την κάλυψη των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου, δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των εφημεριών και την κάλυψη των αναγκών για τα έκτακτα και τα τακτικά χειρουργεία.

Και πάλι όμως , η Κυβέρνηση πουγι’αυτούς «θέλει να κλείσει το Νοσοκομείο» επανέρχεται μεστοχευμένες πρωτοβουλίεςτης 6ης ΥΠΕκαιτου Διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου προσωρινά να καλύψει τα κενά που προκάλεσαν οι ταυτόχρονες αναρρωτικές άδειες, ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας αναζητά γιατρούς από διάφορες περιοχές της χώρας, που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της κάλυψης των οργανικών θέσεων των αναισθησιολόγων.

Δυστυχώς ούτε αυτή η πρωτοβουλία της Κυβέρνησηςδε μπορεί να ικανοποιήσει όλους αυτούς που για αντιπολιτευτικούς λόγους επιχειρούν να προσπορίσουν πολιτικά οφέλη.

Το Καραμανδάνειο ΝοσοκομείοΠαίδων Πάτρας όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστεί. Και αυτό αποτελεί δημόσια δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία αποδεικνύεται και στην πράξη.

Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα θα εξακολουθήσουν να έχουν στην πρώτη γραμμή ένα Νοσοκομείο για την υγειονομική κάλυψη των παιδιών και πολύ σύντομα οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για ένα νέο επιπρόσθετο σύγχρονο Δημόσιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Ας μείνουν λοιπόν όσοι ονειρεύονται ιδιωτικά συμφέροντα και απεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας στις παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες συγκρουσιακές πρακτικές, την ώρα που η Πάτρα και η Αχαΐα ενωμένοι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στη νέα εποχή και στο χώρο της Υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου