ΠΑΤΡΑ : Τα παραμύθια της Νερομάνας

 


Αφηγήσεις και παραμύθια αγκαλιάζουν την πόλη

Αρχίζουν τα «παραμύθια της Νερομάνας» αυτή την Πέμπτη 21 Ιουλίου 7:00μ.μ. στο Πολύεδρο και θα συνεχιστούν στη Νερομάνα της Κρήνης και του Καστριτσίου.









 

   Για 13η χρονιά ξετυλίγουμε το κουβάρι που συνδέει μύθους με πραγματικότητα και μας ταξιδεύει στις παραδόσεις, το όνειρο και τη μαγεία. Ιστορίες που αντέχουν στο χρόνο και απαλά τρυπώνουν παρηγορητικά στην ψυχή μας. Ιστορίες που αντέχουν στο χρόνο και τρυπώνουν απαλά και παρηγορητικά στην ψυχή μας. Στον κήπο του Πολύεδρου και σε ρεματιές. Μακριά από τις καθημερινές έννοιες, τους θορύβους της πόλης, μέσα στο πράσινο ακούγοντας το κελάρυσμα του νερού, πατάμε στη γη, ακουμπάμε το χώμα και αφουγκραζόμαστε την γαλήνη που μας προσφέρει η φύση.

·       Την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Πολύεδρο, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα-συνάντηση των συντελεστών και συζήτηση με θέμα τα παραμύθια και τις αφηγήσεις.

·       Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Πολύεδρο, «Αρχίζει η γιορτή !!!»

       Αφηγήσεις, μουσικές και εικαστικές προσεγγίσεις με έμπνευση από τη φύση και την  μαγεία των παραμυθιών.

 

·       Στη ρεματιά της Νερομάνας στην Κρήνη, θα περπατήσουμε δίπλα στο ποταμάκι, θα νιώσουμε τα αρώματα της καλοκαιρινής φύσης και τη δροσιά που προσφέρουν τα ψηλώματα και θα γευτούμε κεράσματα και νερό απ’ την πηγή.

          Παραδοσιακά παραμύθια και λογοτεχνικά κείμενα θα ζωντανέψουν με τον ηθοποιό Διονύση Βούλτσο, ο οποίος θα αφηγηθεί δύο ζακυνθινά παραμύθια και θα διαβάσει αποσπάσματα από τις «Νεράιδες» του Κωστή Παλαμά και από τη «Γλυκόφρυδη» του Άγγελου Σικελιανού.

          Η Μαντώ Κάτσιου θα αφηγηθεί ένα ηπειρώτικο παραμύθι και η εκπαιδευτικός Λένα Πρόγκα, μια διασκευή από το διήγημα του Σεπούλβεδα, «ο γάτος που έμαθε το γλάρο να πετά».

          Με τις εικαστικούς, Άντζελα Δημοπούλου και Όλγα Νικολοπούλου και την εμψυχώτρια   Μαρία Ανδριοπούλου φτιάχνουμε όλοι μαζί ένα «μαγικό υφαντό με επιθυμίες, χρώματα και ευχές» στον αυτοσχέδιο αργαλειό μας.

       «Της Νερομάνας το νερό αστράφτει τη μπουγάδα»

          Στήνουμε τη μπουγάδα μας και απλώνουμε τα ρούχα, τραγουδώντας με τους μουσικούς, Μαρία Ανδριοπούλου(κιθάρα-τραγούδι),                     

       Άντζελα Δημοπούλου(τραγούδι), Άγγελος Νικολόπουλος(κρουστά)                                          Μυρσίνη Συριοπούλου(τραγούδι-βιολί) και Θάνος Πετρίδης(κιθάρα)

·       Στη  Νερομάνα Καστριτσίου, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μας αγκαλιάζουν οι κορμοί των δέντρων, ακούμε το θρόισμα των φύλλων και τους ήχους απ’ το τρεχούμενο νερό, με κεράσματα από την τοπική κοινότητα

   Ταξιδεύουμε μέσα από την προφορική παράδοση και την λογοτεχνία, με ιστορίες που θα μας αφηγηθούν, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, η συγγραφέας-αφηγήτρια Άννα Δενδρινού και ο ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος.

Η Άννα Δενδρινού θα αφηγηθεί δύο παραδοσιακά παραμύθια και θα κάνει δυο σύντομες αφηγήσεις από τα βιβλία της «1,2,3…φτου ξελευτερία» και «Ο Φίφης και ο Σήφης» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κυριακίδη.

Ο Διονύσης Βούλτσος, θα μας ταξιδέψει στη Ζάκυνθο με ένα παραδοσιακό παραμύθι και θα διαβάσει επίσης σατιρικά κείμενα, του Πολύβιου Δημητρακόπουλου «Ο σοφός»  και τη «Νιαρνιάραινα» του Αντώνη Αναπλιώτη.

   Θυμόμαστε, επινοούμε και διασκεδάζουμε με παροιμίες, αινίγματα και γλωσσοδέτες.   Στην πλατεία του χωριού, θα κλείσουμε τη γιορτή μας με Συναυλία. Θα μας συντροφεύσουν μουσικά, με όμορφες, γνωστές μελωδίες, η Σοφία Δουκλιά (κιθάρα-τραγούδι) και ο Ηλίας Ησαΐας(πιάνο).

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα, στο Πολύεδρο και στο τηλέφωνο 2610 277342

Υπό την αιγίδα του : «Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Χορηγοί: «Hellas Green», «Καψής Τεχνικό Γραφείο», «Μασούτης», «Rio Gusto»

Χορηγοί επικοινωνίας : «Εφημερίδα Πελοπόννησος», «pelop.gr», «tempo24»

Ευγενική προσφορά προϊόντων : «Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου