ΠΑΤΡΑ : Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», θα γίνει θεσμός και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος» παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, συνέντευξη Τύπου. Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο μεγάλος Πατρινός Μαραθωνοδρόμος Νίκος Αργυρόπουλος, μεταφέροντας με συγκίνηση, την κοινή πορεία του με το Φάνη Τσιμιγκάτο, την άμιλλα και τη φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, ο αδελφός του Φάνη Τσιμιγκάτου, Γιώργος Τσιμιγκάτος και ο γιος του, Νίκος Τσιμιγκάτος.Ο Δήμαρχος, μιλώντας για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, τόνισε την «σημασία του Αθλητισμού, για το χτίσιμο μιας προσωπικότητας και την απόκτηση δύναμης προκειμένου να αντιμετωπίσει ένας νέος τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα. Προ ημερών –ανέφερε ο Δήμαρχος- γιορτάσαμε με  ένα αθλητικό διήμερο την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δίνοντας το μήνυμα, ότι αθλητισμός βοηθάει στην πραγματική πρόληψη. Έχουμε ξεκινήσει από το 2016 τις αθλητικές εκδηλώσεις τιμής για τον Φάνη Τσιμιγκάτο και φέτος, μετά από τα τρία χρόνια της πανδημίας, επανερχόμαστε με τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος», με σκοπό να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η Πάτρα –κατέληξε ο Δήμαρχος- είναι αθλητική πόλη, με τους παλιούς να δίνουν το παράδειγμα στη νέα γενιά. Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει σε όσους βάζουν τις δυνάμεις τους για την διοργάνωση αυτή. Ανοίγουμε έναν ωραίο δρόμο, και πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία».

Στη συνέχεια ο Γιώργος και ο Νίκος Τσιμιγκάτος, δήλωσαν ότι «είναι μεγάλη  τιμή για τους ίδιους, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του Φάνη Τσιμιγκάτου, ο ημιμαραθώνιος για τον αδελφό και πατέρα τους», τονίζοντας «ότι η συνέχισή του και η διοργάνωσή του κάθε χρόνο, θα κάνει καλό στον αθλητισμό της πόλης μας».

Ιδιαίτερα συγκινητικός αμέσως μετά, ήταν ο συναθλητής του Φάνη Τσιμιγκάτου, Νίκος Αργυρόπουλος, ο άνθρωπος, ο φίλος του, που ήταν δίπλα του, ως την τελευταία στιγμή… «Είναι καλό –είπε- να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Η δεκαετία του ’70 ήταν σκληρή εποχή για μας τους αθλητές, όμως με τον Φάνη είχαμε άμιλλα, σεβόμασταν ο ένας τον άλλον και αυτό προσπαθήσαμε να το περάσουμε στους νέους αθλητές. Ο Φάνης όμως έφυγε νωρίς και ήμουν παρών όταν έγινε αυτό που προκάλεσε θλίψη σε όλους και σε μένα παραπάνω, γιατί όλα τα χρόνια που ήμασταν μαζί, προσπαθήσαμε πολλά και πετύχαμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, ο Ημιμαραθώνιος κι ευχαριστούμε γι αυτό τον Δήμαρχο, αλλά και τον Αντιδήμαρχο που έχει την συνολική ευθύνη της διοργάνωσης»

Ακολούθως, ο Γιάννης Δαγκόγλου, Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων, έδωσε τα τεχνικά στοιχεία του Ημιμαραθωνίου. Το σημείο εκκίνησης είναι το Νότιο Πάρκο, που θα γίνει παράλληλα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες, θα διασχίσουν το παλιό λιμάνι για να δώσουν το μήνυμα, ότι η Πάτρα θέλει το θαλάσσιο μέτωπό της ελεύθερο ενώ οι διαδρομές θα είναι τρεις: Λαϊκός αγώνας 5 χλμ, παιδικός αγώνας και αγώνας ΑΜΕΑ 1 χλμ.

Για την «μεγάλη επανεκκίνηση μετά από 3 χρόνια αναβολής λόγω πανδημίας», έκανε λόγο ο Κώστας Μπούσιας, Τεχνικός Σύμβουλος ΣΕΓΑΣ, ενώ ο Γιώργος Τάνταρος Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων, μίλησε για «μια ασφαλή και ευχάριστη διαδρομή» και κάλεσε όλους όσοι μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν. Ο Άγγελος Ροζής, μέλος της Οργανωτικής και Τεχνικής Επιτροπής και της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, τόνισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι, που ξεκινά μια άλλη ιστορία Αθλητισμού στην πόλη, παρακαταθήκη για τους επόμενους που έρχονται». Ο Κώστας Χριστόπουλος έκανε λόγο για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που ξεκινά στην Πάτρα και κάλεσε μικρούς και μεγάλους, ακόμα και απ’ όλη τη χώρα, να έρθουν και να συμμετάσχουν.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Στην συνέντευξη παρουσιάστηκε επίσημα, το λογότυπο της διοργάνωσης η ιστοσελίδα του Ημιμαραθωνίου: https://patrasnighthalfmarathon.gr/ καθώς επίσης, τα μέλη της Οργανωτικής, της Εκτελεστικής και της Τεχνικής Επιτροπής, οι Τεχνικοί Διευθυντές και ο Τεχνικός Σύμβουλος της διοργάνωσης

Ανακοινώθηκε επίσης, από τον Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο, ότι αύριο, 7 Ιουλίου, ξεκινούν οι εγγραφές (ηλεκτρονικά και δια ζώσης), όσων θέλουν να πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο:

1.    Μέγαρο Λόγου & Τέχνης ισόγειο - Πλατεία Γεωργίου 17 Τ.Κ. 26221 Πάτρα: Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 - 12.00

 

2.    Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ - Τέρμα Ηλέκτρας & Τεμπών  Τ.Κ. 26333 Πάτρα: Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 19.00΄ - 21.00΄ & Σάββατο 10.00΄- 12.00΄

 

3.    E-mail:

Πληροφορίες: info@patrasnighthalfmarathon.gr

Εγγραφές αθλητών: run@patrasnighthalfmarathon.gr

Εγγραφές εθελοντών: vol@patrasnighthalfmarathon.gr

 

·      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Μέγαρο Λόγου & Τέχνης 4ος όροφος - Πλατεία Γεωργίου 17 Τ.Κ. 26221 Πάτρα - Τηλέφωνα: 2610-271609 /  6937-295010

 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1.    Πελετίδης Κώστας, Δήμαρχος Πατρέων – Πρόεδρος.

2.    Γεροπαναγιώτη Κατερίνα, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

3.    Πετρόπουλος Τάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Πατρέων.

4.    Μαντάς Πέτρος, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ.

5.    Παυλάκης Γιάννης, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

6.    Μπαλάσης Νίκος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

7.    Σεμιτέκολος Παναγιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παναχαϊκής Γ.Ε.

8.    Παπανδρεόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων.

9.    Χριστόπουλος Κώστας, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου.

10. Τζελάτης Βαγγέλης, Αντιπρόεδρος  Δ.Σ.  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

11. Πεγλερίδης Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας  Δ.Σ. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

12. Σκλάβου Παρασκευή, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. Α.Ο.Π. Κούρος.

13. Αποστολόπουλος Κίμων, Πρόεδρος  Δ.Σ. Λέσχης Περιπατητών, Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Πάτρας.

14. Ροζής Άγγελος, Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ. Παναχαϊκής Γ.Ε.

15. Βενέρης Βασίλης, Προπονητής Στίβου Παναχαϊκής Γ.Ε.

16. Πετρόπουλος Γιώργος, Διεθνής μπασκετμπολίστας.

 

·      ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.    Παυλάκης Γιάννης, Πρόεδρος.

2.    Πετρόπουλος Τάκης.    

3.    Σεμιτέκολος Παναγιώτης.

4.    Μαντάς Πέτρος.

5.    Σκλάβου Παρασκευή.

 

·      ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.    Τζελάτης Βαγγέλης – Πρόεδρος.

2.    Μπαλάσης Νίκος.

3.    Παπανδρεόπουλος Γιώργος.

4.    Βενέρης Βασίλης.

5.    Χριστόπουλος Κώστας.

 

·      ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

1.    Τάνταρος Γιώργος.

2.    Δαγκόγλου Γιάννης.

 

·      ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Μπούσιας Κώστας.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου