Αρνήθηκαν Χορηγία σε ομάδα Παιδιών Ρομποτικής

 

Την ακόλουθη επιστολή, απέστειλε η παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ και ο επικεφαλής της Γιώργος Ρώρος στο Δήμαρχο Πατρέων

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σας ζητήθηκε χορηγία με την παρακάτω επιστολή που σας παραθέτουμε. Δυστυχώς ενημερωθήκαμε ότι αρνηθήκατε με το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα. Αναρωτιόμαστε πώς ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρήματα μόλις πρόσφατα επιλεκτικά, σε ΕΝΝΕΑ εκπολιτιστικούς συλλόγους από τους εκατοντάδες που έχει η πόλη και αφορούν προγράμματα διασκέδασης-λαϊκές βραδιές (ποσά που φτάνουν έως 5.000€ σε συγκεκριμένο σύλλογο) ενώ δεν έχει να διαθέσει ούτε 1.000€ για να υποστηρίξει τη μετάβαση της ομάδας μαθητών Ρομποτικής στο Ρίο ντε Τζανέιρο!


Αυτά τα μηνύματα εκπέμπουμε προς την κοινωνία και προς τους νέους μας;

Παρακαλούμε όπως άμεσα αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να διαθέσετε χορηγία στους μικρούς μαθητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

"Είμαστε μια ομάδα 9 παιδιών από διαφορετικά σχολεία και τάξεις από A’ Γυμνασίου

μέχρι Β’ Λυκείου. Κορίτσια, αγόρια, μικροί, μεγάλοι, τόσο διαφορετικοί αλλά με μια κοινή αγάπη, την αναζήτηση και επίλυση προβλημάτων. Προβλήματα μικρά ή μεγάλα, σε ατομικό επίπεδο ή σε επίπεδο κοινωνίας, προβλήματα που λύνονται με αυτοματισμούς και προγραμματισμό.

 Κοινό ενδιαφέρον μας η όρεξη για έρευνα και η δίψα για μάθηση μαζί με τη διασκέδαση της ανακάλυψης. Είναι η 3η χρονιά που η ομάδα μας συμμετέχει στο

διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League φτάνοντας στη στιγμή να ζητήσουμε τη βοήθειά σας για να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα.

Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι η αναζήτηση χορηγών-υποστηρικτών της

προσπάθειάς μας, καθώς θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο

Διαγωνισμό FLL που θα πραγματοποιηθεί στο Rio De Janeiro της Βραζιλίας τον

ερχόμενο Αύγουστο. Το κόστος της μετακίνησης της ομάδας μας, της μετακίνησης του Project μας και της εγγραφής μας στο διαγωνισμό αγγίζει τα 20.000€, ποσό που είναι αδύνατον να καλύψουμε χωρίς βοήθεια.

Από τη μεριά μας όμως κι εμείς θα θέλαμε να προσφέρουμε σε εσάς ό,τι είναι

δυνατόν να αναδείξει τη δική σας εικόνα.

Στο τέλος της επιστολής μας θα βρείτε αναλυτικά την ανάλυση του κόστος της

αποστολής μας, καθώς και τα οφέλη που θα μπορούσατε να έχετε ανάλογα με το

μέγεθος της υποστήριξής σας"

Η ομάδα επικοινωνίας.

Σημ: Η επισυναπτόμενη φωτογραφία από το 8ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στην Πάτρα. 

--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου