Σκανδάμης– Καμίνης: Αιχμές για Θεοδωρικάκο, ευχές για αστυνομικούς

Με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που συνυπογράφουν ο αχαιός Μαρίνος Σκανδάμης Γραμματέας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και ο Γιώργος Καμίνης, Κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Προστασίας του Πολίτη, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με επικίνδυνο κακοποιό, ενώ αφήνουν σοβαρές αιχμές για την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο για την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «τα αιματηρά περιστατικά στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους προκαλούν έντονη ανησυχία για την αποθράσυνση του οργανωμένου εγκλήματος που έχει καταφέρει να δρα και να λύνει τις διαφορές του ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές. Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, το έλλειμμα ασφάλειας λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας». 

Στην ίδια ανακοίνωση καλούν το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να λογοδοτήσει στη Βουλή για τις ενέργειές του προς αποτροπή του οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας πως «Αναρωτιόμαστε για το πώς έχει αξιοποιηθεί η περιβόητη λίστα για το οργανωμένο έγκλημα που είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και δεν έχουμε κάποια περαιτέρω επίσημη ενημέρωση. Καλούμε τον Υπουργό να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία».

Βεβαίως τα στελέχη του ΠΑΟΚ δεν φείδονται των λόγων τους για τους τραυματισθέντες αστυνομικούς, αναφέροντας «Μέσα στη θλιβερή αυτή κατάσταση, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η άμεση απόκριση και αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στο περιστατικό. Οφείλουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο καθήκον. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου