Χρυσό βραβείο για τη ΓΕΦΥΡΑ στα Women Empowerment Awards

Χρυσό βραβείο στο πλαίσιο των διακρίσεων που απένειμε ο θεσμός των βραβείων γυναικείας ενδυνάμωσης «Women Empowerment Awards»

απέσπασε η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την πρωτοβουλία ίδρυσης της πλατφόρμας δράσης «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

και την εκστρατεία εταιρικού ακτιβισμού «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ»,

πρωτεύοντας στο πεδίο των καλύτερων πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω της κοινωνικής δέσμευσηςκαι δικτύωσης  (Best Social Responsibility Activities / Community Engagement & Network).

Μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Παναγιώτης Παπανικόλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ήδη από το 2019 (πριν ακόμη από το «ελληνικό ME TOO»), με αφορμή τα 15α γενέθλια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»,

δηλώσαμε την πρόθεσή μας να πάμε πιο πέρα από την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την εταιρική μας πολιτοσύνη.

Στην κατεύθυνση αυτή, πήραμε την απόφαση να διεξάγουμε εταιρικό ακτιβισμό για τα δικαιώματα της γυναίκας, ιδρύοντας την πλατφόρμα δράσης «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», που στελεχώθηκε από καταξιωμένες κοινωνικά και επαγγελματικά γυναίκες της Δυτικής Ελλάδας.

Μέσα από τη Θετική & Θηλυκή Ενέργεια, φάνηκε ότι η παλαιότατη σχέση εγγύτητας και συνέργειας με την τοπική κοινωνία,

τα δραστήρια μέλη της και τις συσπειρώσεις τους ανανεώνεται και συνεχίζει να αποδίδει καρπούς.

Στοίχημά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της διαχρονικής και αποδοτικής συμβάδισης μεταξύ λόγων και έργων, που αποτελεί εταιρική παράδοση και δεν αποτυπώνεται μόνο στο τοπίο του στενού Ρίου - Αντιρρίου, αλλά και στις γέφυρες μεταξύ ανθρώπων.

Ανθρώπων που έχουν συναίσθηση ότι οφείλουν τη ζωή τους σε μία γυναίκα».

Σε δηλώσεις σχετικές με τη βράβευση προέβησαν και εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας

που συνεργάζονται σταθερά με τη ΓΕΦΥΡΑ για την ενδυνάμωση του κοινωνικού status των γυναικών:

Αμαλία Βούλγαρη Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» αποτελεί σύμβολο. Σύμβολο όμως δεν την καθιστά μόνο η τεχνική της διάσταση, αλλά και η κοινωνική οπτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που την κατασκεύασε και τη λειτουργεί. Οι πρωτοβουλίες της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι στην ίδια κατεύθυνση με τη στρατηγική της περιφερειακής αρχής. Η δε συνέργεια με τους ανθρώπους της εταιρείας ενδυναμώνει το κοινό μας όραμα και πολλαπλασιάζει την ένταση των προσπαθειών μας, η οποία μετατρέπεται σε πράξεις που αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνική μας πραγματικότητα».

Άννα Μαρία Ρογδάκη Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Πάτρας

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και διαπερνά όλες τις κοινωνικές ομάδες και το οικονομικό status των μελών τους. Όσο αυτή συνεχίζεται, δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα, κοινωνική ειρήνη και ανάπτυξη. Εκ μέρους της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για τις πολύ σημαντικές πράξεις εταιρικού ακτιβισμού που μοιράστηκε μαζί μας, μέσα από την πλατφόρμα «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» με κορυφαία μέχρι στιγμής την ημερίδα «ΓΥΝΑΙΚΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ». την οποία είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώσουμε. Το μήνυμα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ» μας ενδυναμώνει κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε μόνες στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, χωρίς βία, μέσα σε μια κοινωνία με ευαισθησίες την οποία αξίζει να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Βάσω Βήττα Δημοσιογράφος – Πρόεδρος Μοτοσικλετικής Λέσχης Ναυπάκτου

«Έναν ιδιαίτερα δυναμικό σύμμαχο βρίσκουν οι γυναίκες της περιφέρειάς μας στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την πλατφόρμα εταιρικού ακτιβισμού «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» που η εταιρεία ίδρυσε για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα συνεισφέρω ως ενεργή πολίτης, Πρόεδρος της Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Ναυπάκτου αλλά και δημοσιογράφος, στην οργάνωση της υπερτοπικής μοτοπορείας «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Κρίνω επείγον να σηκώσουμε όλοι μαζί το ανάστημα της κοινωνίας μας απέναντι σε όσους τολμούν και σηκώνουν χέρι για να κακοποιήσουν γυναίκες. Η συνέργεια φορέων και πολιτών με εταιρείες  όπως η ΓΕΦΥΡΑ και πλατφόρμες δράσης όπως η (ΘΕΤΙΚΗ – ΘΗΛΥΚΗ) «Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ» πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τις κοινωνίες και των άλλων περιφερειών της χώρας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου