1+1 Χρυσά για την Πάτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego --Φωτορεπορτάζ

 

O 16χρονος Πατρινός Γεράσιμος Καρέλας  ήταν ο μεγάλος νικητής – εκπληξη του 23ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Stratego που όπως γνωστό  έγινε ( επελέγη τιμητικά για τα 200 Χρόνια από την  Επανάσταση ) στην πόλη των Καλαβρύτων 25-28/9/22

 Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Πέτρινο Δημοτικό κτίριο, υπό την ευθύνη της ISF και της Patras Stratego Team, την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, την συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Το επίπεδο των περισσοτέρων από τους αγωνισθέντες ήταν ποιοτικά υψηλό, γι’ αυτό και ο ανταγωνισμός αποδείχθηκε  συναρπαστικός.

Συμμετοχές υπήρξαν από Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία με διακεκριμένους και Παγκόσμιους Πρωταθλητές,   ενώ πολυμελής ήταν και η Ελληνική  παρουσία ( εκτός Πάτρας και από Αθήνα , Σκύδρα, Τρίπολη, Γιαννιτσά κ.α. όπου υπάρχουν ισχυρές Ομάδες)









Ο μεγάλος νικητής Γεράσιμος Καρέλας, που κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο, είναι μέλος της Patras Stratego Team η οποία όμως πήρε και το δικό της χρυσό σε επίπεδο οργάνωσης αφού όλα κύλισαν άψογα με ότι αυτό συνεπάγεται για την θετική εικόνα της χώρας. Εδώ το μετάλλιο ανήκει σε όλα τα μέλη της Ομάδας που συνέβαλαν στην σωστή διοργάνωση, αλλά πρωτίστως στον πρόεδρο της Patras Stratego Team Γιώργο Τρυπαναγνωστόπουλο που σήκωσε το κύριο βάρος της ευθύνης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος, είχε προγραμματιστεί  πλούσιο  παράλληλο πολιτιστικό πρόγραμμα. Την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, η Τελετή Έναρξης των αγώνων. Συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού και μέλη του Χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων  ενώ την παρουσίαση έκαναν με γλαφυρότητα όπως ταίριαζε στην διοργάνωση οι γνωστοί δημοσιογράφοι Χριστίνα Βάγγαλη και Δημήτρης Σαρρής.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων /Αιγιαλείας

 Η Τελετή ολοκληρώθηκε  με συναυλία από το δυναμικό συγκρότημα TRIX(Βασιλική Σίδερη, Γιώργος Μαλαμής και PedroMendes), που κινείται στους χώρους της Έντεχνου-Rock, Swing και Bossanova.

Την Παρασκευή το βράδυ προβλήθηκε εξω από το στο Πέτρινο Δημοτικό κτίριο το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Επιτροπή Ελλάδα 2021: «bythelightofthineyes» 200 Yearsof Greece, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Στις πρώτες φωτογραφίες ο Γερ. Καρέλας ενώ αγωνίζεται  (δεξιά), ο Γ. Τρυπαναγνωστόπουλος ενώ απευθύνεται στους συμμετέχοντες μαζί με την Επόπτρια και άλλα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την έναρξη και τους αγώνες για τους οποίους θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.



 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου