ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο, για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν με δικαστική απόφαση!

Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη θέση της Παράταξής του, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Συμβασιούχων. που επιστρέφουν με δικαστικές αποφάσεις:

 


Για την κινητοποίηση στην Αθήνα:

1.    Γιατί δεν προηγήθηκε συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Πέτσα, Βορίδη και Σταικούρα;

2.    Γιατί δεν ζητήθηκε η συνδρομή των Κυβερνητικών Βουλευτών της Αχαΐας για ραντεβού με τον Πρωθυπουργό;      

Συμπέρασμα:

Ο σκοπός της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν η επίλυση της χρηματοδότησης και η κάλυψη των δαπανών των εργαζομένων που επιστρέφουν στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις, αλλά η «Πολιτική Γυμναστική» για κομματικούς λόγους και ομήρους τους εργαζόμενου;.

Για την κάλυψη των δαπανών:

1.    Ο Δήμος όφειλε να είχε ήδη συντάξει μελέτη ανά τμήμα, τα ποσά που καταβάλει σε υπερωρίες σε πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας αναλογούν.

2.    Επίσης να έχει αποτυπώσει τις θέσεις εργασίας των χρημάτων που καταβάλλονται σε Εργολαβίες με Αναθέσεις σε ιδιώτες για παροχή υπηρεσιών.

Συμπέρασμα:

Τα παραπάνω θα αποτελούσαν επιχειρήματα για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμους εργαζόμενους και όχι με έκτακτους και αναλώσιμους από την κάθε Δημοτική Αρχή.   

Επίσης π.χ. στην τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού στον ΚΟΔΗΠ στις 27/7/2022 για τους κωδικούς:

Ο ΚΑ εξόδων 15.6041.400 «Τακτικές αποδοχές υπαλλήλων ΙΔΟΧ Τμήματος Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών»  μειώνεται κατά 40.000,00€ διότι δεν προκηρύχθηκαν όλες οι θέσεις που είχαν υπολογιστεί για την λειτουργία των θερινών ΚΔΑΠ γιατί  καλύφθηκαν από υπαλλήλους της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου και από πρώην υπαλλήλους που επέστρεψαν στην εργασία τους μετά από δικαστική απόφαση (ασφαλιστικά μέτρα πρώην κοινωφελούς).

Ο ΚΑ εξόδων 15.6054.400 «Εργοδοτικές εισφορές ΕΦΚΑ έκτακτου προσωπικού Τμήματος ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ»  μειώνεται κατά 15.000,00€ διότι δεν προκηρύχθηκαν όλες οι θέσεις που είχαν υπολογιστεί για την λειτουργία των θερινών ΚΔΑΠ γιατί  καλύφθηκαν από υπαλλήλους της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου και από πρώην υπαλλήλους που επέστρεψαν στην εργασία τους μετά από δικαστική απόφαση (ασφαλιστικά μέτρα πρώην κοινωφελούς).

Άρα: Λεφτά υπάρχουν στο Δήμο για την κάλυψη των εργοδοτικών δαπανών για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν με δικαστική απόφαση.

Το ερώτημα είναι εάν ο Δήμος τους καταβάλει την μισθοδοσία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία ή τους λιγότερα παραβιάζοντας του νόμους.

Εάν δεν τηρήσει η Δημοτική Αρχή την προβλεπόμενη καταβολή μισθού και εργοδοτικών εισφορών ανά εργαζόμενο, υπάρχει κίνδυνος καταγγελίας και δικαστικής διεκδίκησης από κάθε εργαζόμενο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου