ΠΑΡΙΣΙ: Γεμάτος σκουριά ο Πύργος του Άιφελ

Σε κακή κατάσταση το «σήμα κατατεθέν» της γαλλικής πρωτεύουσας - «Δεν κλείνει για να μη χαθούν εισπράξεις»

Ο Πύργος του Άιφελ είναι γεμάτος σκουριά και χρειάζεται πλήρη επισκευή. Αντ’ αυτού όμως θα το μνημείο φαίνεται πως απλώς θα βαφτεί επιφανειακά – παρέμβαση που πάντως θα κοστίσει 60 εκατομμύρια ευρώ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Αυτό υποστηρίζει – σύμφωνα με το Reuters – το γαλλικό περιοδικό Marianne, επικαλούμενο σχετικές εμπιστευτικές αναφορές.

Σε κακή κατάσταση

Ο σιδερένιος πύργος των 324 μέτρων, που χτίστηκε από τον Γκουστάβ Άιφελ στα τέλη του 19ου αιώνα, αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο, υποδεχόμενος περίπου έξι εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Ωστόσο, εμπιστευτικές αναφορές εμπειρογνωμόνων που επικαλείται το Marianne τονίζουν ότι το μνημείο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και είναι γεμάτο σκουριά.

 «Είναι απλό: αν ο Γουστάβος Άιφελ επισκεπτόταν αυτό το μέρος, θα πάθαινε καρδιακή προσβολή», δήλωσε στο περιοδικό άτομο που σχετίζεται με τη διαχείριση του Πύργου. Το Reuters δεν κατάφερε να έρθει άμεσα σε επαφή με την αρμόδια εταιρεία.

Απώλεια εσόδων

Σύμφωνα με το Marianne, περίπου το 30% του Πύργου θα έπρεπε πρώτα να καθαριστεί πριν εφαρμοστούν ακολούθως δυο στρώσεις χρώμα, όμως οι καθυστερήσεις στις εργασίες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και την παρουσία μολύβδου στο παλιό χρώμα οδήγησαν στην απόφαση η διαδικασία αυτή να εφαρμοστεί σε μόλις το 5% της επιφάνειας του μνημείου.

Η εταιρεία διαχείρισης φέρεται να εμφανίζεται απρόθυμη να κλείσει τον Πύργο για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της απώλειας εσόδων που θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου