ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επικίνδυνη αδιαφορία για την πρόληψη πυρκαγιάς στους φυσικούς πνεύμονες της Πάτρας, από την Δημοτική Αρχή ;

Μετά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Ρηγόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησος την Κυριακή 31/7/2022, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το άλσος του Γεροκομείου, ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ.

Ελπίζουμε να έχει υλοποιήσει τις προτάσεις που του είχαμε καταθέσει τον Αύγουστο του 2021, για την αποφυγή τυχόν πυρκαγιάς στα Άλση του Δασυλλίου και του Γεροκομείου, στο μικρό διάστημα που του απομένει στον Δημαρχιακό θώκο.

Ευχόμαστε στο πέρασμά του, να μην αφήσει «Στάχτη και Μπούλμπερη» όπως λέει ο λαός μας και στους φυσικούς πνεύμονες της πόλης.   

Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή του ρεπορτάζ στις 31/7/2022, του έγκυρου δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Ρηγόπουλου στην κυριακάτικη εφημερίδα Πελοπόννησος σχετικά με το άλσος του Γεροκομείου, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» επανέρχομαι καταθέτοντας την παρακάτω ερώτηση.  

Ως γνωστόν, με τις παρεμβάσεις μου και ερωτήσεις που σας κατέθεσα αρχές Αυγούστου του 2021, σας είχα επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν τα αστικά Άλση της Πάτρας του Δασυλλίου και του Γεροκομείου για πυρκαγιά.

https://www.neapatra.gr/?section=637&page1541=6&language=el_GR&itemid1541=2867&detail1541=1

 https://www.neapatra.gr/?section=637&page1541=6&language=el_GR&itemid1541=2868&detail1541=1

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ όπως με ενημερώσετε, για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος Πατρέων μέχρι σήμερα, για την πρόληψη πυρκαγιών στους παραπάνω φυσικούς πνεύμονες της πόλης.

Έχετε προχωρήσει π.χ. στα κάτωθι:

1.         Προχωρήσατε άμεσα στον καθαρισμό των αστικών δασών του Δήμου Πάτρας, (π.χ. Δασυλλίου, Γηροκομείου, κ.α.) από σκουπίδια και ξερά χόρτα;

2.         Τοποθετήσατε δεξαμενές Νερού και πυροσβεστικούς κρουνούς στα αστικά δάση, για την πρόληψη από τυχόν ανάφλεξη πυρκαγιάς;

3.         Προβήκατε στην σύνταξη σχετικής μελέτης πυρασφάλειας για τα αστικά δάση και την ένταξή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα;

Ελπίζω να δώσετε τις απαιτούμενες απαντήσεις στην συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου και να μην αναγκαστώ, να αναζητήσω την συνδρομή της δικαιοσύνης. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου