Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού.

Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).

Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του. 

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Από το 1968 μέχρι το 1992 υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο (γενν. 1969).

Από το 1997 έως σήμερα ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο (γενν. 1997), την Άρτεμι-Γεωργία (γενν. 1998), την Ηλέκτρα (γενν. 2002) και τη Μάγια (γενν. 2008).

Η Άρτεμις-Γεωργία έχασε τη ζωή της στις 25 Ιουνίου 1999, σε ηλικία 8 μηνών και μία εβδομάδα μετά την βάπτισή της, πάσχοντας από μία σπάνια ασθένεια.

Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού

Ο ηθοποιός τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. 

Συγκεκριμένα είχε εισαχθεί στις 26/7 με πλευριτική συλλογή και αναπνευστικά προβλήματα και στις 7/8 διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Βγήκε από την μονάδα κόβιντ στις 14/8 και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.

"Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εισήχθη στο  Γ.Ν.Α  « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» στις 26-7-2022 με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε  ραγδαίως, όπου και σήμερα Τρίτη 13-9-2022 απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του" αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.
  Πηγή: skai.gr

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για την απώλεια του Κώστα Καζάκου:

«Με θλίψη ανείπωτη αποχαιρετάμε το σύντροφό μας Κώστα Καζάκο, τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, τον αγωνιστή που εξαρχής πήρε θέση και τάχθηκε στο πλευρό του λαού και στις ανάγκες του.

Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε, όλη του τη ζωή, εμβληματικός και ασυμβίβαστος.

Ιδεολόγος με ταξική συνείδηση έβαλε την Τέχνη στην υπηρεσία του ανθρώπου, του εργαζόμενου, του αδικημένου. Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Με νοιάζει ο άνθρωπος, τον πονάω. Αν δεν έχεις κοινωνικές ανησυχίες δεν μπορείς να κάνεις Τέχνη».

Ήταν ο ίδιος και στη σκηνή ως καλλιτέχνης και δημιουργός και κάτω από αυτή ως πολιτικός και ως απλός πολίτης.

Χειμαρρώδης, μπροστάρης και ανυποχώρητος απέναντι σε ό,τι έβαζε βαρίδια στα πόδια και στις πλάτες του λαού.

Στο πέρασμά του από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, άφησε ανεξίτηλο του αποτύπωμά του. Σεμνός κι ανοικτός χαρακτήρας, κέρδισε όλους με την καλοσύνη και τη σοφία του κι άνοιγε τους ορίζοντες του μυαλού και της σκέψης με όσους συνεργάστηκε.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο λαός της πόλης μας είχε την ευκαιρία να δει σπουδαία θεατρικά έργα, ενώ η δίψα του  Κώστα Καζάκου για προσφορά «γέννησε» το «Άρμα Θέσπιδος» με το οποίο το θέατρο φθάνει σήμερα σε κάθε γωνιά της περιοχής μας.

Φεύγει γενναίος με καθαρό το μέτωπο και με ψηλά το κεφάλι.

Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.

Καλό ταξίδι  αγαπημένε μας σύντροφε Κώστα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους.