Πάτρα η δική μας πόλη: Δήλωση Ν. Τζανάκου για την απώλεια του Δημήτρη Αλεξίου

Με αφορμή την θλιβερή απώλεια του συμπολίτη μας, Δημήτρη Αλεξίου (φωτο), ο κ. Νίκος Τζανάκος, ως προσωπικός φίλος αλλά και ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα, η δική μας πόλη», της οποίας υπήρξε αναπόσπαστο μέλος ο εκλιπών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι λέξεις θα είναι πάντα φτωχές και λίγες για να αποτυπώσουν το τι ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου και να προσδιορίσουν το τεράστιο κενό που αφήνει ο αναπάντεχος χαμός του σε όλους όσοι σταθήκαμε τυχεροί να τον συναντήσουμε, να τον γνωρίσουμε, να συναναστραφούμε μαζί του.

Πολύ περισσότερο, τα λόγια είναι αδύναμα να αναδείξουν το τι σήμαινε η παρουσία του για την δημοτική μας παράταξη, «Πάτρα, η δική σου πόλη», αλλά και για εμένα προσωπικά ως επικεφαλής της.

Ανεκτίμητος φίλος, στιβαρός συνεργάτης, πολύτιμος υποστηρικτής… είναι μόνο ένα μέρος των αυτονόητων και αυταπόδεικτων πτυχών της τόσο δυνατής σχέσης που σφυρηλατήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευόμενοι με έρεισμα την αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό στις απόψεις, τον πλουραλισμό και την δημοκρατία, αλλά και με κίνητρο την έγνοια για την πόλη μας, την τοπική μας κοινωνία, τις ανάγκες της και τα δικαιώματα της.

Ο Δημήτρης, αυτός ο εκπληκτικός Συμπολίτης, Ενεργός Πολίτης, ο εξαίρετος Άνθρωπος και Οικογενειάρχης, υπήρξε ταυτοχρόνως πηγή έμπνευσης και στυλοβάτης για την έναρξη κάθε προσπάθειας που αφορούσε στο κοινό καλό. 

Η ‘Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών’ η οποία ξεκίνησε τον αγώνα, πάλεψε και έπεισε όλη την πόλη να αγωνιστεί και να πετύχει τελικά, την παράδοση του Θαλασσίου Μετώπου στην πόλη της Πάτρας, χάνει τον άνθρωπο που είχε την ιδέα της πρότασης και της σύμπλευσης των πέντε συμπολιτών μας, ανάμεσα στους οποίους ο ίδιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η μνήμη του θα κρατά άσβεστο στο νου μας το όραμα του για μια κοινωνία περισσότερης αξιοπρέπειας, περισσότερης κατανόησης και περισσότερης αισθητικής…

Στην αξιαγάπητη οικογένεια του, που ήρθε αντιμέτωπη με τον ανείπωτο πόνο τόσο αναπάντεχα, απευθύνω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου και το μήνυμα ότι ο Δημήτρης θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου