Νίκος Νικολόπουλος: Πελετίδης Εχθρός του Καρναβαλιού και της Πάτρας!

Σχετικά με το ζήτημα της αιφνιδιαστικής και απρόκλητης  ακύρωσης της συντακτικής ομάδας για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η απαξίωση της Καρναβαλικής Κοινότητας από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη δεν είναι είδηση. Συντελείται μεθοδικά και απροκάλυπτα, προκειμένου με κάθε τρόπο, να ποδηγετήσει το θεσμό και να του προσδώσει τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που επιθυμεί ο Περισσός.

Φθάσαμε όμως πλέον στο μη παρέκει. Στην πρωτοφανή και ανοίκεια συμπεριφορά της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού, απέναντι στους συντάκτες του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που επί μήνες και χωρίς αμοιβή εργάζονταν για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας!

Με αστείες προφάσεις και προκλητική μεθοδολογία, ακυρώνει τον κόπο τους και μία μόλις ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση της υποψηφιότητας του Πατρινού Καρναβαλιού, οδηγεί το θεσμό σε αδιέξοδο!

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη, η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, εάν διέθετε πολιτική ευθιξία, θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή της!

Είμαστε όμως ως «Νέα Πάτρα» σίγουροι, ότι δεν θα το κάνει. Διότι είναι φανερό, ότι η κυρία Κουρή, ήταν σε διατεταγμένη πολιτική αποστολή από τον ίδιο τον Δήμαρχο για να τινάξει τη διαδικασία στον «αέρα», αφού ο Δήμος δεν μπόρεσε να επιβάλει στους εθελοντές τις πολιτικές ιδεοληψίες του και να προσθέσει τις «κόκκινες» πινελιές του, στο τελικό κείμενο.

Πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες: Ο Κοζανίτης Δήμαρχος Πελετίδης δεν αγαπάει ούτε το Πατρινό Καρναβάλι, ούτε την Πάτρα! Εκτελεί απλά και μόνο τις κομματικές εντολές του Περισσού, ενεργώντας ως στρατιώτης του ΚΚΕ, επιλέγοντας να θυσιάσει το μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, στις πολιτικές σκοπιμότητες του κόμματός του.      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου