Αύρα Ειρήνης Παππά στην Πάτρα

Η Ειρήνη Παππά, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή, είχε αφήσει έντονο το αποτύπωμά της και στην Πάτρα στηρίζοντας, με τον τρόπο της το Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης, επί  εποχής Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Θάνου Μικρούτσικου.

Στη διάρκεια της 3ης διοργάνωσης, το 1988,  και συγκεκριμένα στις 1,2 και 3 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιελάμβανε και τριήμερο  Αφιέρωμα στην ίδια με σειρά ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσε και είχαν προβληθεί στον κινηματογράφο «Ζενίθ».

Εξάλλου η διάσημή ηθοποιός είχε έλθει σαν απλή επισκέπτης και άλλη φορά , όπως με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του Γιώργου Λαζόγκα, στην Αγγλικανική Εκκλησία, προκαλώντας πάντα μεγάλο ενδιαφέρον με την αρχοντική και επιβλητική παρουσία της.

Δίπλα της ήταν πάντα  ο καλός της φίλος Λάκης Φιλιππάτος, με την ιδιότητά του και ως αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ.




Στις δύο φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου, με αφορμή το Κινηματογραφικό Αφιέρωμα διακρίνονται επίσης ο Νάσος Νασόπουλος διοικητικός Διευθυντής τότε του ΔΦΠ , ο Ανδρέας Αλεξ. Βρής στέλεχος του  Γραφείου Τύπου, η δημοσιογράφος Εύη Χάντζιου και  ο Χάρης Καραβαγγέλης, όρθιος με την κάμερα. 

Στην τρίτη φωτογραφία, από τα εγκαίνια της  έκθεσης Λαζόγκα, η ηθοποιός, σε  εκφραστικό στιγμιότυπο,  μαζί με τον  ζωγράφο και τους Λάκη Φιλιππάτο, Θάνο Μικρούτσικο, Ανδρέα Αλεξ. Βρή (από το προσωπικό δημοσιογραφικό αρχείο του οποίου το φωτογραφικό υλικό) και την υπεύθυνη Οργανωτικού τομέα του Φεστιβάλ Βίκυ Ζουμή Σταύρου ( μόλις διακρίνεται δεξιά).

                                                                                                                                                                              *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου