Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Η δημοτική αρχή στην δίνη του παραλόγου

Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτό εφήρμοσε η δημοτική αρχή για να απαντήσει σε ερώτηση της Ώρας Πατρών σχετικά με τον ποδηλατόδρομο.

Γιατί επιλέχθηκε να περάσει έξω από το τείχος του λιμένα ο ποδηλατόδρομος περιορίζοντας τον μοναδικό δρόμο εξόδου της πόλης την Όθωνος Αμαλίας και δημιουργώντας ποικίλους κινδύνους για τους ποδηλάτες αλλά και τους οδηγούς;

Απάντησε απαξιωτικά, για τη δημοτική αρχή, ο κ. Κορδάς: «είστε άσχετοι, αδιάβαστοι, δεν γνωρίζετε, ουδέποτε είχε τεθεί θέμα από τον ΟΛΠΑ να παραχωρήσει τρία μέτρα μέσα από το τείχος για τον ποδηλατόδρομο».

Τα γεγονότα όμως είναι αμείλικτα, αφού με ανακοίνωση του ΟΛΠΑ στις 22/4/21 προτείνει τροποποιήσεις στη λιμενική ζώνη αναφέροντας, ότι ζήτησε να γίνει τηλεδιάσκεψη με το Δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις ώστε να ενημερωθούν, κάτι που αρνήθηκε ο Δήμαρχος. Για αυτό σε κατ’ ιδίαν συνάντηση Δημάρχου και του κ. Κόρδα ο ΟΛΠΑ ανάμεσα σε αυτό που πρότεινε για το λιμάνι στο δεύτερο σημείο αναφέρει ότι «να τροποποιηθεί διορθωθεί η γραμμή της λιμενικής ζώνης πλάτους τριών μέτρων στο βόρειο λιμένα από τη στιγμή που ο ποδηλατόδρομος τον οποίο κατασκευάζει ο Δήμος Πατρέων θα περάσει εκτός του φράκτη του λιμένα».         

Επομένως εγκληματούν σε βάρος της πόλης επί 8 χρόνια προσπαθούν, να φτιάξουν έναν ποδηλατόδρομο ο οποίος από ότι φαίνεται πάει στις καλένδες.

Όταν άλλες πόλεις έχουν χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου να επιδείξουν μέσα σε 1-2 χρόνια ο κ. Πελετίδης επί 8 χρόνια κατασκευάζει χωρίς να παραδίδει, βέβαια του αναγνωρίζουμε ότι αντιγράφουν τους ποδηλατοδρόμους άλλων πόλεων και τους προπαγανδίζουν σαν δικούς τους… στο μέλλον...

Με τον ίδιο τρόπο μας ειρωνευόταν, όταν διεκδικούσαμε την πλατεία Καλλιπάτειρας και τους υποδείξαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, η αγαπημένη τους έκφραση ήταν «πιο πράσινο ταμείο και πράσινα άλογα».

Τους παραδίδουμε στην κρίση σας σαν υπαίτιους για την καθυστέρηση στην πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου