Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο μέρος του Σεμιναρίου «Διαδικασίες Εξαγωγών» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τον Οργανισμό Enterprise Greece


ην Τετάρτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο μέρος του σεμιναρίου «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια τόσο οι εν δυνάμει εξαγωγείς, όσο και οι εξαγωγείς οι οποίοι βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της δραστηριότητάς τους.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Παπαστεργιόπουλο και την Enterprise Greece για τη συνδιοργάνωση τόνισε τη σημασία διεξαγωγής ενός τέτοιου σεμιναρίου: «Είναι πολύ σημαντικές οι εξαγωγές, όχι μόνο ο πωλήσεις. Γι αυτό πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό των πωλήσεων μας σε εξαγώγιμο προϊόν». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσία της κερδοφορίας μιας επιχείρησης που δεν είναι ο τζίρος αλλά το υγιές παραγόμενο αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου καθώς η κερδοφορία είναι το ζητούμενο πλέον για τη δανειοδότηση και επιδότηση των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο εισηγητής ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης επιχειρήσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ENTERPRISE GREECE) παρουσίασε βήμα βήμα τη σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να δημιουργηθεί ένα εξαγώγιμο προϊόν. Αναλύθηκαν επίσης πρακτικά ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα καλύπτοντας θέματα όπως:

·       Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.

  • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (design, συσκευασία, πιστοποίηση).
  • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
  • Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
  • Τρόποι παράδοσης, τρόποι πληρωμής και ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει προγραμματίσει και άλλα θεματικά σεμινάρια/παρουσιάσεις με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων. 

 

Επόμενα Σεμινάρια

 

  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. το 2ο μέρος του σεμιναρίου «Πως δε θα χάσω τον χρόνο μου και τα λεφτά μου από μια εξαγωγή. Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες». Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

·       Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. «Οι Εμπορικές Εκθέσεις ως εργαλείο Marketing»

Οδηγός για αποτελεσματική παρουσία και οργάνωση βήμα – βήμα. Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας

  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 5:30 μμ «Βιώσιμη Παραγωγή Τροφίμων και Χρηματοδοτικά Εργαλεία». Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. (εσωτ.6).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου