Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-«Welcome to UP» : το Πανεπιστήμιο Πατρών προσκαλεί φοιτητές και Πατρινούς σε μία γιορτή που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και να ξεπεράσει τα όριά της, μια γιορτή που έχει σαν στόχο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια. Είναι μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και ανοίγει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων. (*)


-10:30 Πολύεδρο
: Εκπαιδευτική Δημιουργική Δράση για παιδιά με την συγγραφέα Άννα Δενδρινού και παρουσίαση του βιβλίου της  «1,2,3… φτού ξελευτερία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κυριακίδη. Με αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι η συγγραφέας θα μιλήσει με τα παιδιά για  τα σκοτάδια και τους φόβους τους και πώς να συμφιλιωθούν με αυτά.

 

-11.00 Πλατεία Τριών Συμμάχων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  από την ελεγχόμενη από το ΚΚΕ,  Επιτροπή Ειρήνης, κατά του ελλιμενισμού των ΝΑΤΟικών πλοίων.

 

 -13.00  Πολύεδρο :     Παρουσίαση ποιητικής συλλογής«Και εις το μαυροφορούν φέγγει» της Γιώτας Παρθενίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Θα μιλήσουν, ο Ανδρέας Λάζαρης, ποιητής και η Ειρήνη Μπόμπολη, ποιήτρια.

 

-19:30   Πολύεδρο : Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιάσουν, την καινοτομα συσκευή «Pop2 See Smart Class», της Αλίκης Ράνγκου και του Κωνσταντίνου Μαζαράκη. Στη συνέχεια η σκύλα οδηγός Ντόρα, θα αφηγηθεί μια μικρή ιστορία για τη ζωή της με τη φωνή της Μαρίνας Τριανταφυλλίδη. Για την χρήση του λευκού μπαστουνιού, θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Γαλανοπούλου.


-19.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) : Παρουσίαση του βιβλίου  “Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή” με την υπογραφή της βολιώτισσας Αρτέμιδος Παπανδρέου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μιχ.Σιδέρη και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου-18:00
  Νυκτερινός ημιμαραθώνιος  «Φάνης Τσιμιγκάτος». Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νότιο Πάρκο (κολυμβητήριο Ναυτικού Ομίλου Πατρών). Παράλληλα  θα διεξαχθεί αγώνας 5 χλμ. για άτομα άνω των 12 ετών (16:30), όπως και 1 χλμ. για μαθητές δημοτικού σχολείου (16:00).-20.00 Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων Ανοιχτή βραδιά του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Ομιλητής ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος διαστημικός επιστήμων Σταμάτης Κριμιζής. Η ομιλία θα έχει τίτλο «Η 45χρονη Οδύσσεια των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία και η προσεχής Διαστρική Αποστολή».Το 12ο ΠΣΕΑ διεξάγεται έως τις 16 Οκτωβρίου.-Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ιδίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να αντιληφθούν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Πάτρας, Αιγίου, Αμαλιάδας, Πύργου, Ναύπακτου, Μεσολογγίου  και Αγρινίου, με μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!».

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Αρχαιρεσίες στον Ιατρικό Σύλλογο

-12.00μ. Café bodegas (Ρήγα Φεραίου 147) Ο Λάκης Γαβαλάς παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του με τίτλο: «ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ LOADED», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άγκυρα". Συνδιοργανωση βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνια του Βιβλίου

-11.30 Ξενοδοχείο Achaia Beach Καστελλόκαμπος :  Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι Νέο Λιμάνι Πάτρας, θα γίνει Λαϊκή Συνέλευση στην οποία θα συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, φορείς και κάτοικοι.

-17:00-21:00 Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνoυν εκδηλώσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Τριών Ναυάρχων ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Διατροφής : Δραστηριότητες για παιδιά στον πεζόδρομο της πλατείας Τριών Ναυάρχων (17:00-19:00) όπου τα παιδιά θα ενημερωθούν διασκεδάζοντας και θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα (19:00 έως 21:00) στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου όπου διακεκριμένοι επιστήμονες  θα μιλήσουν για την αξία της σωστής διατροφής και της άσκησης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

08.00 Βγαίνει στον «αέρα» το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ Πάτρας, στους 92,5 και τους 93,9 μεγάκυκλους, και διαδικτυακά στην πλατφόρμα ERTecho.gr.

-17.00  Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών Πατρών Ομαδικός Περίπατος στην Άνω Πόλη της Πάτρας . Σημείο συνάντησηςπλατεία Αγίου Γεωργίου, στο μνημείο της Ελληνικής Επανάστασης Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Συλλόγου, καθημερινά 9.00' - 13.00' τηλ επικοινωνίας : 2610 277509

19.00 Αγορά Αργύρη : Παρουσίαση από τιςΕκδόσεις «Δρόμων» και το βιβλιοπωλείο «Discover» του βιβλίου του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου «Του σπιτιού μου το στενό» » (Μια γειτονιά, ένα στενό, μια μικρογραφία της Πάτρας του ’60 και ’70)

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.30 Πλατεία Τριών Συμμάχων :Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ( Δήμος & ΕΚΠ)

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  Tuttoilmiofolleamore, GabrieleSalvatores – 2019 (Όλη η τρελή αγάπη μου, Γκαμπριέλε Σαλβατόρε - 2019) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18.00 Με την πραγματοποίηση «Ιστορικών Περιπάτων» ( ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-20.00 Bibliotheca - Due Piani (Αγίου Νικολάου 47 & Κορίνθου) : Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και τα βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου Γωνιά του Βιβλίου παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ζαϊμη και Μαιζώνος.

-18.00 Αγορά Αργύρη :Σύλλογος Λευκαδίων . Παρουσίαση του νέου  βιβλίου  του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ηλία Γεωργάκη, με τίτλο  «Η δική μου Λευκάδα» (εκδόσεις  faggotobooks) .Θα μιλήσουν οι :  Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος),  Παναγιώτης Καββαδάς (πρώην βουλευτής και  Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδος), και Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια).  Θα  συντονίσει ο  δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.  

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου, Φιλοποίμενος 24: Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά: «1909 – 1922, Επανάσταση & Αντεπανάσταση στην Ελλάδα». Συντονισμός: Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος

ΚΥΡΙΑΚΗ 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-09.00-12.00 Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης το 1828 ( Δοξολογία, παρέλαση συλλόγων ιστορικής αναβίωσης από όλη την Ελλάδα, κατάθεση στεφάνων )

-17:30  και  19:30 Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ- τμήμα ενηλίκων, παρουσιάζει την παράσταση :ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΟΥΠΟΛΗ Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων  και  με  την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Αθλητισμού και του ΔΗΠΕΘΕ.

-10.30 Με εκκίνηση τα Ψηλα Αλώνια Περίπατος Ζωής Pink the City

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-18.00 Με την πραγματοποίηση «Ιστορικών Περιπάτων»  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Σημείο συνάντησης και αφετηρία της διαδρομής θα είναι η διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Λόντου.

ΤΕΡΤΑΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο   Comedians, GabrieleSalvatores – 2021 (Comedians, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες – 2021)με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

…………………………………………………………………..

(*)Λόγω της πρόγνωσης των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Επιτροπή Υλοποίησης για τη Διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη και την περιφέρεια, αποφάσισε την αναβολή του κύριου όγκου των  εκδηλώσεων (Παρασκευής 14-10-2022) του Φεστιβάλ Υποδοχής νέων φοιτητών. Κατόπιν αυτού, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενσωματώνονται στο πρόγραμμα  του Σαββατοκύριακου και το πρόγραμμα του   διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/1009:00 – 14:00 Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

10:00-14:30
Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

11:00
Ξενάγηση μετά περιπάτου με τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου Αφετηρία Πλατεία Γεωργίου (Timeline Πανεπιστημίου Πατρών)

12:00 Patra’s University Alumni: Success Stories Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

12:00 – 18:00 Συντονιστείτε με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών θα εκπέμπει ζωντανά από την σκηνή του Φεστιβάλ Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

16:00 Ραντεβού για υπαίθρια γιόγκα με την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου (TADASANA By Eftyxia) Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

18:30 Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

20:00 Οι Nandra δίνουν τον τόνο Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

20:50 Έναρξη Φεστιβάλ - Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας καλωσορίζει τους φοιτητές
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

21:00 Συναυλία Locomondo Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

23:00 – 24:00 Κλείσιμο με τους Nandra
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10 
09. 00 – 14:00
Στο περίπτερο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου πραγματοποιείται επίδειξη αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.) με επί τόπου παιχνίδια!

13:00
Ελάτε για pic nic στον ειδικά διαμορφωμένο με πουφ χώρο
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

17:30
Προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ θα χαιρετίσει αφιερώνοντας τις προβολές στη μνήμη του επί σειρά ετών καλλιτεχνικού διευθυντή του Αντώνη Παπαδόπουλου)
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

19.55
Κλήρωση για το ηλεκτρικό πατίνι
Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

20.00  Συναυλία των 15-50

22:00 – 24:00 Το μεγάλο πάρτι λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos Πάρκο της Ειρήνης – Πανεπιστημιούπολη

Από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ. λάβετε μέρος στο Magic Bus Patras Tour.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης (Είσοδος από Εράσμου)

……………………………………………………………………..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου