Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς κ.λ.π..

-19.00 Στην Πάτρα μεταφέρεται - και εγκαινιάζεται το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που θα λειτουργεί στον χώρο στάθμευσης Νοτίου Πάρκου Πατρών μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

-Ο Δήμος Πατρέων θα φιλοξενήσει στο Δημοτικό Ξενώνα πάνω από 25 αθλητές και προπονητές στίβου από όλη την Ελλάδα στο διάστημα 27-30 Οκτωβρίου στο πλαίσιο προπονητικού καμπ αθλητών μεγάλων αποστάσεων και βάδην που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, στη διαδρομή του Έλους της Αγυιάς, στον παραλιακό ποδηλατόδρομο (κυρίως για τους βαδιστές) και στην Καλογριά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου:

07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης.

08.00: Έπαρση της σημαίας.

11.00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας

11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Εθνικής Αντίστασης / Ολγας ) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Πατρών.Πανηγυρικός της ημέρας.Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

12.00: Παρέλαση στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

17.32: Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Εναρξη Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Α’ Και Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αχαϊας

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-04:00 ξημερώματα, αλλάζει η ώρα και γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00

-10.00 – 14.00, Εγκαταστάσεις Κ. Πετρόπουλος- Κουκούλι :  Ο Αθλητικός Σύλλογος Λέων υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σούμο διοργανώνουν το 1ουΔιασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sumo. Θα λάβουν μέρος πάνω από 50 αθλητές, διαφόρων ηλικιών, από όλη την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-19.00ΤοMOSAIC / Πολιτισμός και Δημιουργικότητα διοργανώνει εκδήλωση –συζήτηση, με θέμα την επιχειρηματικότητα στον κλάδο του πολιτισμού και της δημιουργίας και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς του τομείς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυλειτουργικό  χώρο του MOSAICστο Μαρκάτο (Ερμού 112).

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) - Unastoriasenzanome,– 2018 (Μια ιστορία χωρίς όνομα, Ρομπέρτο Αντό – 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18.30, στο Αμφιθέατρο ΑΑ στο κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου : Με αφορμή την απονομή του φετινού Νόμπελ Φυσικής στον τομέα της Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει μία εκδήλωση πάνω στο αντικείμενο.  Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, κ. Χάρης Αναστόπουλος θα κάνει μία εκλαϊκευτική παρουσίαση του αντικειμένου με τίτλο: (Σχεδόν) 100 χρόνια κβαντική θεωρία: «Πώς η διαμάχη για τη φύση της πραγματικότητας οδηγεί σε νέες τεχνολογίες». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Ilcattivopoeta, GianlucaJodice – 2020 (Ο κακός ποιητής, Τζανλούκα Γιόντιτσε - με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνέχεια κινητοποιήσεων δημοτικής Αρχής, συλλόγων και φορέων για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με  τη διοργάνωση  πορείας από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Οι Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού) παρουσιάζουν  το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ(συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου,

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Dogman, MatteoGarrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε - 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΚΤΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών -ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου