σπιράλ: «Τιμή μας που συμμετείχαμε στη γιορτή της Πάτρας»

Βρεθήκαμε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση, συμφωνούμε με την καθιέρωσή τους, καταδικάζουμε οτιδήποτε αντιδημοκρατικό

 

Το σπιράλ τίμησε την απελευθέρωση της Πάτρας, παρακολουθώντας με πολλαπλή εκπροσώπηση τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν την περασμένη Κυριακή. Ο επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς παραβρέθηκε στην πρωινή δοξολογία στην Ευαγγελίστρια όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών, μέλη της παράταξης συμμετείχαν ή παρακολούθησαν την πορεία μνήμης που ακολούθησε, ενώ δύο δημοτικοί μας σύμβουλοι (Πέτρος Ψωμάς, Χαράλαμπος Στανίτσας) ήσαν παρόντες, μεταξύ άλλων, στο σύντομο τελετουργικό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στην κατάθεση των τριών στεφανιών (εκ μέρους της Εκκλησίας, της Πολιτείας και του λαού της Πάτρας).

Πλήθος κόσμου, πολλοί πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης, αναβιωτές από όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 200 φουστανελοφόροι, πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό και την πόλη. Από τη γιορτή της Πάτρας απουσίαζε η δημοτική αρχή, αγνοώντας την επιδεικτικά. Είναι κρίμα που οι επίσημοι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων επέλεξαν να μην τιμήσουν την ημέρα της απελευθέρωσης, τις θυσίες των προγόνων μας και την τοπική ιστορία. Αντιθέτως, εκτόξευσαν βέλη -επιπόλαια, απληροφόρητα, κακόβουλα, με παρωχημένη φρασεολογία– προσβάλλοντας συλλήβδην τον πολιτικό κόσμο της πόλης και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που παραστάθηκαν στις εν λόγω εκδηλώσεις. Τους συνιστούμε ψυχραιμία με τους πολιτικούς τους αντιπάλους όπως το δημοκρατικό πολίτευμα επιβάλλει. Τους ενοχλεί πολύ το σπιράλ, το καταλάβαμε!

 

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε τις απόψεις μας:

-          Η Πάτρα οφείλει να γιορτάζει τη γενέθλιο ημέρα της σύγχρονης «ζωής» της.

-          Η μέρα πρέπει να καθιερωθεί ως επίσημη αργία και να εορτάζεται με τιμές.

-          Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις εκδηλώσεις οφείλει να παίζει ο Δήμος Πατρέων.

-          Η μεγάλη κορύφωση του εορτασμού προτείνουμε να γίνει το 2028 (οπότε και η συμπλήρωση 200 ετών ιστορίας της σύγχρονης Πάτρας).

-          Δογματικές και ιδεοληπτικές αναγνώσεις της ιστορίας, αμαυρώνουν τον εορτασμό, προσβάλλουν την ιστορική μνήμη, αδικούν την πόλη και διχάζουν τους πολίτες της.

-          Καταδικάζουμε απερίφραστα οτιδήποτε αντιδημοκρατικό και προστατεύουμε πρώτοι το δημοκρατικό μας πολίτευμα, με κάθε ευκαιρία.

Χρόνια Πολλά στην Πάτρα μας, για τη συμπλήρωση 194 ετών από την απελευθέρωσή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου