ΠΑΤΡΑ : σπιράλ για τον Δήμαρχο: Απών από τα αυτοδιοικητικά, παρών σε άλλα

Καταγράψαμε τις ηχηρές απουσίες του Δημάρχου Πατρέων τις τελευταίες ημέρες

 Με απόντα τον Δήμαρχο Πατρέων γίνονται τελευταία πολλές εκδηλώσεις και συναντήσεις στην πόλη. Δεν τον είδαμε στην Εγλυκάδα, δεν πήγε στη συνάντηση της Παραλίας, δεν υποδέχτηκε τους δημάρχους που ήρθαν στην Πάτρα, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΣΟΨΥ κ.ο.κ. Αντιθέτως δε χάνει διαδήλωση, πορεία, κάλεσμα συνδικαλιστικού φορέα, κομματική εκδήλωση και άλλα σχετικά, στα οποία επιλέγει να συμμετέχει με την ιδιότητα του δημάρχου και όχι του κομματικού στελέχους. Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε αν το κοινό αίσθημα του λαού των Πατρών εκφράζεται από τον πρώτο πολίτη της πόλης, αν ο μέσος πατρινός νιώθει να εκπροσωπείται.


Το σπιράλ αναγνωρίζει στον εκλεγμένο Δήμαρχο Πατρέων το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνος που θα συμμετέχει και που όχι. Παράλληλα υπενθυμίζουμε, όμως, στους πατρινούς δημότες πως (και) για αυτές τις επιλογές θα κληθούν να καταθέσουν έγκριση ή αποδοκιμασία, δια της ψήφου τους, στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου.

Συνοψίζουμε παρακάτω το που ΔΕΝ πήγε (και ούτε καν εκπροσωπήθηκε) ο απερχόμενος δήμαρχος,μόνο κατά τοτελευταίο 15ήμερο:

-          Στη «Συνάντηση Δημάρχων στην Πάτρα», όπου 15 δήμοι της χώρας προσήλθαν και παρουσίασαν τις καλές πρακτικές τους στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022).

-          Στις εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιούπολη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υποδοχής νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών (από Παρασκευή 14 έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022).

-          Στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος (με τη συμμετοχή Εκπολιτιστικών  Συλλόγων,  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων) στην Εγλυκάδα, για το θέμα του Ριγανόκαμπου (την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 21).

-          Στην ενημέρωση της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Παραλίας σχετικά με την εγκατάσταση πράσινου σημείου στην περιοχή (την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022).

-          Στη δοξολογία και στην πορεία μνήμης στο κέντρο της Πάτρας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Πάτρας (την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022).

-          Στα γραφεία του ΣΟΨΥ όπου κλήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως έκαναν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022).

Αντιθέτως, εμφανίστηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο λιμάνι της Πάτρας (τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022), όπως άλλωστε συμμετέχει και σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις κομματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται κατά καιρούς. Ο πρώτος τη τάξη Πατρινός είναι απών από τα θέματα που απασχολούν τους δημότες και ταλανίζουν την πόλη. Οι επιλογές του ας κριθούν, στην ώρα τους, από τους υπόλοιπους Πατρινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου