Λίγη ώρα μετά την απόφαση για προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της ανήλικης, το οποίο και εκτελέστηκε με την 38χρονη να οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η σύλληψή της ζητήθηκε από την ανακρίτρια με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33η ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για τη σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδιδόταν με τη συμβολή της μητέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 53χρονος, από το κελί που βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, «φωτογράφιζε» εξαρχής άτομο από το περιβάλλον της 12χρονης ότι ήξερε τα πάντα και ότι ήταν εκείνο το οποίο είχε δημιουργήσει το προφίλ του παιδιού στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να βρίσκει «πελάτες» – βιαστές.

Ερευνα στο σπίτι της

Λίγο πριν την 17:00, η γυναίκα οδηγήθηκε από το σπίτι της, με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ, όπου ανακρίνεται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Μάλιστα, μαζί της πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους, ενώ θα καταθέσουν.

Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, με τις Αρχές να κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 38χρονης. Ήδη, έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και usb που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά, δε, στο ανακριτικό σκέλος, πληροφορίες θέλουν την 38χρονη να αρνείται τις κατηγορίες που τής προσάπτονται.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στην απόφαση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν τα εξής:

  • Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή των Σεπολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή sms με τον προφυλακιστέο.
  • Τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.
  • Το γεγονός ότι η μητέρα, σύμφωνα με το MEGA, δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό της 12χρονης και τα οποία άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.
  • Βαρύνουσας σημασίας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο γνωστοποίησε πως είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις Αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες κατευθύνσεις και υπήρξε αίτημα για να μιλήσουν οι άνθρωποι του Οργανισμού με το παιδί και τους γονείς, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη. Αλλά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Μη έχοντας στοιχεία, το Χαμόγελο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης όμως και τη σχετική έρευνα που έγινε στα αρχεία του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ανώνυμη καταγγελία που είχε λάβει αφορούσε την ίδια ανήλικη».