Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-04:00 ξημερώματα, αλλάζει η ώρα και γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00

-10.00 – 14.00, Εγκαταστάσεις Κ. Πετρόπουλος- Κουκούλι :  Ο Αθλητικός Σύλλογος Λέων υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Sumo διοργανώνουν το 1ουΔιασυλλογικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Sumo. Θα λάβουν μέρος πάνω από 50 αθλητές, διαφόρων ηλικιών, από όλη την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

-Αρχίζει το μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Θεατρική πράξη: Τέχνη και Δημιουργικότητα» που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών και των Παλαιών Σφαγείων μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη και ώρες 16.00-20.00. Μονάδες ECVET: 14. Διάρκεια: 350 ώρες.

 

-19.00ΤοMOSAIC / Πολιτισμός και Δημιουργικότητα διοργανώνει εκδήλωση –συζήτηση, με θέμα την επιχειρηματικότητα στον κλάδο του πολιτισμού και της δημιουργίας και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς του τομείς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυλειτουργικό  χώρο του MOSAIC στο Μαρκάτο (Ερμού 112).

-19.00 Αγορά Αργύρη Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) - Unastoriasenzanome,– 2018 (Μια ιστορία χωρίς όνομα, Ρομπέρτο Αντό – 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

- Θέατρο Λιθογραφείον :Η Βιομηχανική παρουσιάζει πάλι την παράσταση Καλιγούλας, εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 31 Οκτωβρίου και όλο τον Νοέμβριο, κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. και κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ..

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

- Πλατεία Γεωργίου Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ έως το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρες 9:30-13:30 & 17:00-20:30 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και 9.30 – 13.30 (Τετάρτη, Σάββατο). Tο Άλμα Ζωής Πάτρας, με πίστη στο όραμά της, στηρίζει την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδανείου «ο Άγιος Στυλιανός», στη μνήμη της στην μνήμη της εκλιπούσας εμπνεύστριας του, Λιολιώς Κολυπέρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18.30, στο Αμφιθέατρο ΑΑ στο κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου : Με αφορμή την απονομή του φετινού Νόμπελ Φυσικής στον τομέα της Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει μία εκδήλωση πάνω στο αντικείμενο.  Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, κ. Χάρης Αναστόπουλος θα κάνει μία εκλαϊκευτική παρουσίαση του αντικειμένου με τίτλο: (Σχεδόν) 100 χρόνια κβαντική θεωρία: «Πώς η διαμάχη για τη φύση της πραγματικότητας οδηγεί σε νέες τεχνολογίες». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Ilcattivopoeta, GianlucaJodice – 2020 (Ο κακός ποιητής, Τζανλούκα Γιόντιτσε - με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Εναρξη Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Α’ Και Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αχαϊας

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνέχεια κινητοποιήσεων δημοτικής Αρχής, συλλόγων και φορέων για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με  τη διοργάνωση  πορείας από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

-Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαίας

-Μόλος Αγ. Νικολάου: Κυπριακό φεστιβάλ διοργανώνει η Φοιτητική Ένωση Κύπριων Πάτρας και θα περιλαμβάνει ζωντανή κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, κυπριακούς μεζέδες και άφθονη ζιβανία, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια.

 

- 19:00 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πρώτη Παράσταση για τους εκπαιδευτικούς της πόλης με ελεύθερη είσοδο-Κράτηση στο ταμείο του θεάτρου: Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει στην Παιδική του Σκηνή, το φαντασμαγορικό μπαλέτο Μότσαρτ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Οι Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού) παρουσιάζουν  το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ(συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου.

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Dogman, MatteoGarrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε - 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00αμφιθέατροΑΙ1ΙατρικήςΣχολής H Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) διοργανώνει «Ημερίδα Ψυχικής Υγείας», η οποία απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ιατρικής και επιστημών υγείας (Φαρμακευτική, Νοσηλευτική).

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

ΚΤΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών -ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου