ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ Carolyn Maloney της Βουλής Των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Σε Επίτιμη Διδάκτορα Του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης Και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.


Σε  μιά  σεμνή  και συνάμα λαμπρή  τελετή   στην αίθουσα   του Πανεπιστημίου  Πατρών ,  η  βουλευτής  του Κογκρέσου  των ΗΠΑ  κυρία   Carolyn  Maloney,  ανακηρύχθηκε επίτιμος  διδάκτωρ.  

Οι ομιλητές  καθηγητές   εξήραν την προσωπικότητα  της  τιμωμένης ως εκπαιδευτικού  και  πολιτικού. Αναφέρθηκαν διεξοδικά στο  πλούσιο  εκπαιδευτικό  έργο  της  και στις  πολυποίκιλες  πολιτικές   πρωτοβουλίες  όπως  την ισότητα  των  γυναικών  στην εκπαίδευση και τον επαγγελματικό  στίβο, την αύξηση  των  κονδυλίων  για την εκπαίδευση, την προστασία  και  την ένταξη στην κοινωνία  και την εκπαίδευση  των γυναικών προσφύγων στις ΗΠΑ, την πάταξη της  διαφθοράς  και πολλά άλλα.


Η  τιμωμένη  βουλευτής    κέρδισε  τις καρδιές των παρευρισκομένων  με τη σεμνότητά  της. Αναφέρθηκε στο λόγο της ως πραγματική Μπουμπουλίνα, όπως τιμητικά την αποκαλούν οι Ελληνες της  διασποράς   στην Αμερική, στα δίκαια  των Ελλήνων και  της  Ελλάδος.

Χαρακτηριστικά είπε: Δεν   χρειάζεται να  είσαι Ελληνας  για  να  γνωρίζεις  πως η Μακεδονία  είναι  ελληνική. Δεν  χρειάζεται να  είσαι Ελληνας  για να γνωρίζεις πως η Τουρκία  καταστρατηγεί  το διεθνές  δίκαιο στις παράλογες αξιώσεις της  ενάντια στην Ελλάδα. Δεν  χρειάζεται να  είσαι Ελληνας   για να γνωρίζεις πως τα Ελγίνεια μάρμαρα κλάπηκαν από την Ελλάδα και πρέπει να επιστρέψουν στον Παρθενώνα. Το Ηνωμένο        Βασίλειο είναι σύμμαχός   μας, αλλά η κλεψιά είναι κλεψιά!

Με τον πύρινο και αυθεντικό λόγο της ενθουσίασε το κοινό.

Αίσθηση  προκάλεσε μια μικρή κοπέλα , η Ραφαέλα  Μάκαρη , μαθήτρια δημοτικού που ντυμένη  Μπουμπουλίνα  έδωσε  ανθοδέσμη  στην κυρία  Maloney   ευθύς ως  ντύθηκε  την τήβενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου