ΠΑΤΡΑ : Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Μπούρδαλα απόψε στο Mosaic

Οι εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Το Δόντι παρουσιάζουν  σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου  στις 8.00 μ.μ. το βιβλίο του Παναγιώτη Μπούρδαλα με τίτλο «Από την Αχαϊκή γη έως του κόσμου τα πέρατα- Για μια απελευθερωτική θε-ανθρωπολογία: υποδείγματα, θραύσματα, Μεγάλη Σύνοδος 2016, 3η Ρώμη».Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο «Mosaic//Πολιτισμός & Δημιουργικότητα» στην Πάτρα (Ερμού 112).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, μαζί με τον συγγραφέα, οι:

- Βίκυ Κρούσκα, συνταξιούχος φιλόλογος, ποιήτρια

- Νεκτάριος Στελλάκης, Αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών

- Χριστόφορος Γ. Παπασωτηρόπουλος, εκπαιδευτικός θεολόγος, ΜΑ Επιστήμες της Αγωγής

- Ελένη Ι. Βογιατζάκη, Δρ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Πατρών


 

Ο Παναγιώτης Αντ. Μπούρδαλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρτεζη Καλαβρύτων. Τελείωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Θεολογίαςτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για 33 χρόνια συνειδητά μόνο ως καθηγητής τάξης (φυσικός) σε σχολεία της Αχαΐας. Υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στην Β΄ και Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και με πολλές ευθύνες. Έχει εκλεγεί τακτικό μέλος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αχαΐας και αναπληρωματικό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτισμικές δράσεις, τοπικά ζητήματα, προσπάθειες πρόληψης και ενοριακούς πυρήνες. Ασχολήθηκε ενεργά επίσης με το φοιτητικό και γονεϊκό κίνημα, συχνά από θέσεις ευθύνης. Διατηρεί το ιστολόγιο «Το Μανιτάρι του Βουνού» και την ιστοσελίδα «Αποικία Ορεινών Μανιταριών». Είναι ειδικός ερευνητής της Κέρτεζης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του θεολογικού περιοδικού «Σύναξη», του πολιτικού «Σημάδια», του πατρινού θεολογικού/πολιτισμικού α-περιοδικού «Ψωμί και Κρασί» και της εκπαιδευτικής εφημερίδας «Ρωγμές και Παρεμβάσεις» στην Πάτρα. Αρθρογραφεί συχνά σε ιστοσελίδες και περιστασιακά στην εφημερίδα «Η Χριστιανική». Τον τελευταίο καιρό αρθρογραφεί με τη στήλη «Βουραϊκές νύξεις» στην καλαβρυτινή εφημερίδα «ΩΡΑ των Καλαβρύτων». Έχουν εκδοθεί από τον «Αρμό» τα βιβλία: «Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη» (2018), «Στα ίχνη του συλλογικού ανθρώπου» (2019), «Αποστάξεις σε καιρούς δυστοπίας» (2020) και «Όταν παιδεία και ποίηση συναντούν την επανάσταση 1821» (2021).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου