Πατραϊκό Ημερολόγιο

 ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 αίθουσα  ΤΕΕ,( Τριών Ναυάρχων 40) : Ημερίδα, με θέμα «Ο ρόλος του Σχολείου στην Πρόληψη της τοξικοεξάρτησης». Διοργάνωση  ΕΣΥΝ – Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας με Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

-18.30 Αμφιθέατρο ΑΑ- κτίριο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου : Με αφορμή την απονομή του φετινού Νόμπελ Φυσικής στον τομέα της Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει μία εκδήλωση πάνω στο αντικείμενο.  Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος, κ. Χάρης Αναστόπουλος θα κάνει μία εκλαϊκευτική παρουσίαση του αντικειμένου με τίτλο: (Σχεδόν) 100 χρόνια κβαντική θεωρία: «Πώς η διαμάχη για τη φύση της πραγματικότητας οδηγεί σε νέες τεχνολογίες». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό.

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Ilcattivopoeta, GianlucaJodice – 2020 (Ο κακός ποιητής, Τζανλούκα Γιόντιτσε - με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

-20.00 Θέατρο «Λιθογραφείον» (Μαιζώνος 172Β).Το νέο κόμικ του εικαστικού Διονύση Φάκου με τίτλο «Teacherrific 2» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι».

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-20.00 Αιθουσα Εμπορικού Συλλόγου: Η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: -Πλειστηριασμοί -Κόκκινα Δάνεια -Προστασία πρώτης κατοικίας Κεντρικός Ομιλητής ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδος και βουλευτής του νομού Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-21:15 Πρώτη από τις τελευταίες 4 παραστάσεις «100 χρόνια τρέλας»σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Ε. Πολίτη στο Επίκεντρο+,( Παρασκευή 4, το Σάββατο  5 & την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σαββάτο 21:15, Κυριακή στις

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17.30  Προπύλαια νέου ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα : Εναρξη Πρωτοκλητείων με υποδοχή της θαυματουργής  εικόνας της Παναγίας του Όρους των Ελαιών.

-Εναρξη Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου Α’ Και Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Αχαϊας

-21.00 ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ. Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο «αγοροκόριτσο», το ΑΓΡΙΜΙ, ανεβαίνει στη σκηνή και τα λέει όλα έξω από τα δόντια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00 Συνέχεια κινητοποιήσεων δημοτικής Αρχής, συλλόγων και φορέων κυρίως για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με  τη διοργάνωση  πορείας από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι.

-Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαίας

-15.00 Επιτέλους ξεκινά και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της  Super League 2 . H Παναχαϊκή στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει στα Χανιά την ομώνυμη Ομάδα. Αβέβαιο προς το παρόν αν θα υπαρξει τηλεοπτική κάλυψη.

-Μόλος Αγ. Νικολάου: Κυπριακό φεστιβάλ διοργανώνει η Φοιτητική Ένωση Κύπριων Πάτρας και θα περιλαμβάνει ζωντανή κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς, κυπριακούς μεζέδες και άφθονη ζιβανία, καθώς και παραδοσιακά κυπριακά παιχνίδια.

- 19:00 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πρώτη Παράσταση για τους εκπαιδευτικούς της πόλης με ελεύθερη είσοδο-Κράτηση στο ταμείο του θεάτρου: Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει στην Παιδική του Σκηνή, το φαντασμαγορικό μπαλέτο Μότσαρτ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Οι Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού) παρουσιάζουν  το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ (συλλογή διηγημάτων) του Γιώργου Παληγεώργου.

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00 Αγορά Αργύρη  Σωματείο «ilFaro»  Προβολή - Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο  ) Dogman, MatteoGarrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε - 2018) με ελληνικούς υπότιτλους Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00 ΑμφιθέατροΑΙ1 Ιατρικής Σχολής H Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) διοργανώνει «Ημερίδα Ψυχικής Υγείας», η οποία απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ιατρικής και επιστημών υγείας (Φαρμακευτική, Νοσηλευτική).

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

ΚΤΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου