ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Συγγνώμη στον Ινδαρέ και επανεκπαίδευση για το σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων

Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο Τομεάρχης είναι ο αχαιός νομικός Μαρίνος Σκανδάμης, ζητά να διατυπωθεί δημόσια συγγνώμη της κυβέρνησης για την υπόθεση Ινδαρέ και ταυτόχρονα σαφείς οδηγίες στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας για να εμπεδώνεται ουσιαστικά το κράτος δικαίου.

Όλη η ανακοίνωση :

«Η αθώωση της οικογένειας Ινδαρέ για την υπόθεση της “ταράτσας”, επιβεβαιώνει αυτό που πρώτοι αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για  τη συγκεκριμένη ζοφερή περίπτωση.

Δηλαδή, ότι υπήρξε μια καταδικαστέα σπουδή στελεχών της ΝΔ και εκπροσώπων της κυβέρνησης για την επιβεβαίωση της δήθεν παραβατικής συμπεριφοράς των μελών της οικογένειας, που κατέτεινε τελικά σε δολοφονία χαρακτήρων.

Εξάλλου, όπως επίσης από την πρώτη στιγμή επισημάναμε, το μόνο ασφαλές υλικό, που θα μπορούσε να αποδείξει το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μαύρο πρωινό, ήταν το βίντεο της καταγραφής από το drone που υπερίπτατο της επιχείρησης για να συντονίζει το αστυνομικό έργο.

Η θέση του αρμόδιου υπουργείου ότι δεν υπήρξε καταγραφή, δεν αντέχει στον έλεγχο της κοινής λογικής και εμπειρίας.

Μετά την απαλλακτική απόφαση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να προβεί σε δήλωση δημόσιας συγγνώμης προς τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ.

Και ταυτόχρονα, να λάβει υπόψη το σύνολο των ανεξαρτήτων εκθέσεων και ανακοινώσεων(Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, Διεθνής Αμνηστία, Έκθεση Αλιβιζάτου κ.λπ.) για την αύξηση των περιστατικών βίας και αυθαιρεσίας κάποιων οργάνων των σωμάτων ασφαλείας, που μόνο για το 2021 κατέγραψαν αύξηση σε ποσοστό 41%.

Η επικαιροποίηση των παγίων εντολών και η επανεκπαίδευση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων αποτελούν κάποια από τα άμεσα αναγκαία βήματα για την ουσιαστική προστασία του πολίτη και την εμπέδωση του κράτους δικαίου».

Ταυτόχρονα ο Μαρίνος Σκανδάμης ανέφερε με σημερινή δήλωσή του πως :

«Ως ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ως το κόμμα δηλαδή που υλοποίησε μεταπολιτευτικά τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, συμφιλιώνοντας τον Έλληνα Αστυνομικό με τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας, παρακολουθούμε με βαθύ ενδιαφέρον τιςόποιες ανησυχητικές παρεκτροπές και περιμένουμε την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου