Πατραϊκό Ημερολόγιο

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

- 10:00 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030. 12.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

18:00 Η εφημερίδα Πελοπόννησος και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν στο My Way Hotel & Events  παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΚΔΟΧΕΣ

ΠΟΛΕΜΟΥ 2009-2022
Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζητούν: Κώστας Κωστής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Μάγνης, Διευθυντής σύνταξης Εφημερίδας “Πελοπόννησος”

 

-18:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΔΙΑΚΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΛΑΟΥ:  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

-17:00 – 21:00 Πολυχώρος Αγορά Αργύρη : Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές» σε συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Σ.Υ.Δ., Παρόν και Μέλλον». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.


-19.30
 Δημοτική Βιβλιοθήκη : Παρουσιάζεται Το βιβλίο του αείμνηστου Αχαιού (νομικού – πολιτικού) Παναγιώτη Σαλαμαλίκη «Το Δημοτικό Τραγούδι στην Αχαΐα», το οποίο εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Η παρουσίαση γίνεται με χρονική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

 


-
20.00 Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών :Το Ίδρυμα Ιωάννου και Ευτέρπης Τοπάλη από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμούν τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια εκδήλωση-συναυλία με τρία έργα του μουσικής δωματίου.

- Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών : «Μάθε για την Πνευμονολογία»

- Μουντιάλ 2022  :  12:00 Μαρόκο – Κροατία (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1+ 15:00 Γερμανία – Ιαπωνία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 18:00 Ισπανία – Κόστα Ρίκα (5ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1+ 21:00 Βέλγιο – Καναδάς (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan) - ΑΝΤ1

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-20.00 Αίθουσα Φιλαρμονικής :Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Εμμανουήλ και Αικατερίνη – Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια». Εκδόσεις Καστανιώτη- Γωνιά του Βιβλίου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

-Black Friday

 

-7.00-10.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών :  Ημερίδα με θέμα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το παρόν και το μέλλον»

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας ( 1η ημέρα). Διοργάνωση Αυτοκινητιστικός Ο.Π.

-18:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΝΟΤΕΝΩΝ, ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΙΩΝ.-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΙΩΝ.-ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

20.00 Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών Συναυλία με τίτλο: "ΔΕΚΑ & ΔΕΚΑ" ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΓΜΕΣ
Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη, αείμνηστου ιδρυτή, καλλιτεχνικού διευθυντή – Μαέστρου της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και τη συμπλήρωση δέκα χρόνων Pink the City, της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία. Συντελεστές  η ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου και ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης, φίλοι και συνοδοιπόροι της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, από τα πρώτα της βήματα, πλαισιωμένοι πάντα από τις μαγευτικές μελωδίες των μουσικών της ορχήστρας.

 

18.00 Διαδικτυακή Επετειακή Επιστημονική Εκδήλωση ΕΕΑΣΚΠ, με θέμα: “Συνήθη Ερωτήματα πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση”

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-10.30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΝΗΜΗ ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. -ΚΗΡΥΓΜΑ ΥΠΟ ΤΟΥΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ.- ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΑΝΔΡΕΟΥ

 

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ)

-11:00 έως 20:00 (Με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας) Εμπορικά καταστήματα ανοικτά.

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας ( 2η ημέρα).

ΔΕΥΤΕΡΑ 28  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Υπαίθρια αγορά μικροπωλητών  με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Ανδρέου, το τριήμερο από 28, 29 έως και 30 Νοεμβρίου.  Ορίζεται ο χώρος αυτός που ευρίσκεται εντός του Parking «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗΣ» (72  αριθμημένες θέσεις) και τα είδη προς πώληση θα είναι εικόνες, είδη δώρων θρησκευτικού περιεχομένου, εκκλησιαστικά είδη, είδη δώρων, παιδικά παιγνίδια, βιομηχανικά είδη, γλυκίσματα, ξηροί καρποί, φο μπιζού.

ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-19.00  Εορτασμός 58ης Επετείου Ιδρύσεως Πανεπιστημίου Πατρών. Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης». Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη Καθηγητή Χρήστου Μπούρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη .Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος» θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, κ. Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης. Στο πλαίσιο του εορτασμού θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή.

 

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 

-22:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-11.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΠΑΤΡΩΝ, ΟΡΘΡΟΣ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ & ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

-10:00-15:00 : Μεσολόγγι εγκαταστάσεις Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών:  Συνεχίζεται, για 9η χρονιά, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής της Ημερίδας Νεών Επιστημόνων, μελών της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα, από  επιτροπή νέων ερευνητών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Αναμενόμενη επίσκεψη του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

-Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία-αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας-στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Έως 4 Δεκεμβρίου: 72o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)   Το Συνέδριο, ως ένας επιτυχημένος μακροχρόνιος θεσμός.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

- 18.30 ξενοδοχείο My Way Hotel & Events.  Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη" 

Θα μιλήσει η  Μάχη Σαλαμαλίκη, Πρόεδρος Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την

25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

. Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου Πατρών . Ήρα Κουρή, Φιλόλογος . Λάκης Βανταράκης, Λογοτέχνης

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της, εξ αναβολής, δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο . O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με αγαπημένες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά. Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου