Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Το πρόγραμμα: -11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.  11.30 : Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη)  13.30: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας , θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών Στα σχολεία θα επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

-10.00 Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και συνδικάτων, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια.

-17.30 Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( Βασιλίσσης Ολγας ) και  πορεία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας αναμένεται να βρεθούν στην Αχαΐα για επαφές με τοπικούς παράγοντες και κομματική εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη  Χρυσόστομο και δύο σχολεία της πόλης.

-09.00 Royal Patras Green Transport Conference Συνέδριο με πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κίνηση με αέριο. Διοργάνωση ΦΙΛΜΠΑ, εφημερίδα Πελοπόννησος και  pelop.gr

-15.15 EΡΤ 3 : Μετάδοση της αναμέτρησης  Καλαμάτα – Παναχαϊκή για την 3η Αγωνιστική της SL 2.

-18.45 Πολυχώρος Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου : Με αφορμή τη μέρα φιλοσοφίας προβάλει την ταινία Jordano Bruno του Τζουλιάνο Μοντάλντο H προβολή θα γίνει με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης κατά σειρά προτεραιότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-09:30.-12:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΠΑΤΡΩΝ.ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΟΜΙΛΗΤΕΣ:  Κωνσταντῖνος Χολέβας, ΠολιτικόςἘπιστήμων, μέ θέμα: «Γιά τήν Πίστη καί τό Γένος: Ὁ Ἃγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος, Τουρκολόγος, μέ θέμα: «Νεότουρκοι: Γενοκτονία χριστιανικῶν πληθυσμῶν. Τουρκικός ἐμφύλιος 1919-1922», Ἀρχιμ. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, μέ θέμα: «Οἱ πρόσφυγες στήν Πάτρα καί ὁ Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς» και

 -19:30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ: « ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

 

-Ξενοδοχείο Αστήρ : 25ο Forum Ανάπτυξης (1η ημέρα)

-Πολυχώρος Αγορά Αργύρη Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα: Δέρμα και Ρευματικά Νοσήματα» από το Ρευματολογικό Τμήμα τουΓενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

- 19.00 Πολυχώρος ROYAL : Η Χορωδία «ΑΠΟΛΛΩΝ»  διοργανώνει το 10 Φεστιβάλ Χορωδιών  «ΠΑΤΡΑ 2022»

-18:00  Θέατρο «Όροφως» ( Όθωνος Αμαλίας 112) : Το εξαιρετικό έργο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του Αμερικανού συγγραφέα και σεναριογράφου David Mamet, σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-07:00-10:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.

 

-Ξενοδοχείο Αστήρ: 25ο Forum Ανάπτυξης (2η ημέρα)

 

-15.45 Στο πλαίσιο  της 6ης αγωνιστικής της Basket League  ο Προμηθέας αντιμετωπίζει στην Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ.

 

-17.00  Γήπεδο Περιβόλας : Απόλλων Π.-Λαύριο στο πλαίσιο  της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

 

-18.00  Αντέννα TV : Μουντιάλ 2022  Εναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου με τον αγώνα Κατάρ -  Ισημερινός (Εκουαδόρ)(1ος όμιλος) (Στάδιο Al-Bayt, Al Khor)

 

20.00 Ανοίγει για το κοινό στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας η ιστορική έκθεση φωτογραφιών και τεκμηρίων «Γης Απόδημοι Έλληνες | Πάτρα – νήσος Ellis» που είναι αφιερωμένη στη μετανάστευση της Νεότερης Ελλάδας από το Λιμάνι της Πάτρας του 1900 με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με ιστορικούς, μελετητές, φορείς, συλλέκτες και ιδιώτες της πόλης που διέθεσαν αρχειακό υλικό, βιβλιογραφία και τεκμήρια.

-20:00  Θέατρο «Όροφως» ( Όθωνος Αμαλίας 112) : Το εξαιρετικό έργο «Αμερικάνικος Βούβαλος» του Αμερικανού συγγραφέα και σεναριογράφου David Mamet, σε σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

-11:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΟΡΤΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

 

-19:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΔΙΑΚΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΛΑΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «ΨΗΦΙΔΕΣΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

-18:00  Ξενοδοχείο ΤΖΑΚΙ (Διγενή Ακρίτα 13, Προάστειο)Το  Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.)  στο πλαίσιο της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (ΕΠΑνΕΚ) διοργανώνευ Ημερίδα για το έργο "Καινοτόμος Βιοτεχνολογική Παραγωγή Αντιοξειδωτικών Προϊόντων Φυτικής προέλευσης από Μικροβιακά Εργοστάσια, και Αιθέρια Έλαια από αυτοφυή φυτά Ελληνικής Χλωρίδας, για τη Δημιουργία Νέων Ποιοτικών  Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων και Διατροφικών Συμπληρωμάτων"

 

-19.00 Ξενοδοχείο My Way Hotel & Events : Εκδήλωση με τίτλο   « Δώσε δύναμη στο φόβο σου» με αφορμή την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.Διοργάνωση Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και Σοροπτιμιστικός Ομιλος Δανηιλίς

 

 

ΤΡΙΤΗ22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη : -19.30 θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στο Royal, στην και την επόμενη ημέρα Τετάρτη,  θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο My Way.

 

-6:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ:«ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. Η ΘΕΣΗ ΤΗΣΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

-18:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΔΙΑΚΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΛΑΟΥ:  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΠΙΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

-17:00 – 21:00 Πολυχώρος Αγορά Αργύρη : Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαχητές» σε συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Σ.Υ.Δ., Παρόν και Μέλλον». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

-19.30  Δημοτική Βιβλιοθήκη : Παρουσιάζεται Το βιβλίο του αείμνηστου Αχαιού (νομικού – πολιτικού) Παναγιώτη Σαλαμαλίκη «Το Δημοτικό Τραγούδι στην Αχαΐα», το οποίο εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Η παρουσίαση γίνεται με χρονική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

 

-20.00 Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών :Το Ίδρυμα Ιωάννου και Ευτέρπης Τοπάλη από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμούν τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια εκδήλωση-συναυλία με τρία έργα του μουσικής δωματίου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-20.00 Αίθουσα Φιλαρμονικής :Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Εμμανουήλ και Αικατερίνη – Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια». Εκδόσεις Καστανιώτη- Γωνιά του Βιβλίου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

-Black Friday

 

-7.00-10.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας ( 1η ημέρα). Διοργάνωση Αυτοκινητιστικός Ο.Π.

-18:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΝΟΤΕΝΩΝ, ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΙΩΝ.-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΙΩΝ.-ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

 

20.00 Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη, αείμνηστου ιδρυτή, καλλιτεχνικού διευθυντή – Μαέστρου της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και τη συμπλήρωση δέκα χρόνων Pink the City, της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων διοργανώνει φιλανθρωπική συναυλία. Συντελεστές  η ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου και ο τραγουδιστής Κώστας Θωμαΐδης, φίλοι και συνοδοιπόροι της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, από τα πρώτα της βήματα, πλαισιωμένοι πάντα από τις μαγευτικές μελωδίες των μουσικών της ορχήστρας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-10.30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΝΗΜΗ ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. -ΚΗΡΥΓΜΑ ΥΠΟ ΤΟΥΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ.- ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΑΝΔΡΕΟΥ

 

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ (ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ)

-11:00 έως 20:00 (Με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας) Εμπορικά καταστήματα ανοικτά.

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας ( 2η ημέρα).

ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-18:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

 

-22:00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-7.00-11.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΠΑΤΡΩΝ, ΟΡΘΡΟΣ- ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ. ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ & ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

-10:00-15:00 : Μεσολόγγι εγκαταστάσεις Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Αναμενόμενη επίσκεψη του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση.

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

-Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία-αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας-στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της, εξ αναβολής, δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου