ΠΑΤΡΑ / ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ο «Κομμουνιστής» Δημαρχος - Εργοδότης, καταβάλει στους εργαζόμενους ποσά από 140€ έως 200€ τον μήνα για να καλύψουν, τις βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» και επικεφαλής της Αντιπολιτευόμενης δημοτικής ομάδας Νίκος Νικολόπουλος δέχτηκε στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, αντιπροσωπεία εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.

Μετά την συνάντηση-ακρόαση ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:




«Οι καταγγελίες των εργαζομένων δεν μπορούν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν συμπολίτη. Είναι απορίας άξιον και διερευνηταιον ότι η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ  ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ».

Ο Νίκος Νικολόπουλος γνωρίζοντας άριστα, ως πρώην Υφυπουργός Εργασίας τα της εργατικής νομοθεσίας με γραπτή δημόσια ανακοίνωση την οποία κοινοποιεί στους αρμόδιους επιθεωρητές εργασίας μεταξύ άλλων τονίζει :

«Η Δημοτική Αρχή Κ. Πελετιδη (ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ), «κλέβει» ξεδιάντροπα τον μισθό και τον ιδρώτα 300!!! τριακοσίων περίπου εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, που επέστρεψαν στην εργασία με ασφαλιστικά μέτρα.

Ο «κομμουνιστής» Δήμαρχος - εργοδότης, καταβάλει στους υπόψη εργαζόμενους ποσά από 140€ έως 200€ τον μήνα για να καλύψουν, τις βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Η ενέργεια αυτή και η ανοχή του Δημάρχου προσωπικά, δείχνει το δρόμο αισχρής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και από το ιδιωτικό κεφάλαιο που ο ίδιος κατά καιρούς καταγγέλλει, αλλά πολύ περισσότερο, εκθέτει στα μάτια της κοινωνίας, τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος σε Εργατικό Κέντρο και Δήμο Πατρέων.

Ουδείς διαμαρτύρεται για την στάση του κ. Κ. Πελετιδη (ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ), να δίνει ψυχούλα αντί για το νόμιμο μισθό σε εργαζόμενους του Δήμου.

Πρέπει να τον εξαναγκάσει μια νέα δικαστική απόφαση η μήπως πρέπει να καταστεί κατηγορούμενος μετά τους ελέγχους των επιθεωρητών εργασίας για να εφαρμοστεί η πό 30/8/2022 υπ.’ αριθ. 352/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πατρών, για την ΑΜΕΣΗ καταβολή της μισθολογικής διαφοράς που προκύπτει σε εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, που επέστρεψαν με δικαστικές αποφάσεις.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» μαζί και με τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας ομάδας, καλούμε την Δημοτική Αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ να εφαρμόσει άμεσα, την πρωτόδικη παραπάνω απόφαση του δικαστηρίου και να καταβάλει στους εργαζόμενους, το σύνολο των προβλεπόμενων από τις Σ.Σ.Ε. αποδοχές, καθώς επίσης και τα μέχρι σήμερα παρακρατημένα ποσά.

Για να μην αποτελεί ο Δήμος Πατρέων κακό παράδειγμα προς μίμηση κακών εργοδοτών, στην εκμετάλλευση του ιδρώτα των εργαζομένων και της καταπάτησης της εργατικής νομοθεσίας.

Τέλος καλείται προσωπικά ο δήμαρχος του ΚΚΕ να απαντήσει εάν έχει κάνει μυστικές συμφωνίες με δικηγορικά γραφεία Αθηνών και με ποια ανταλλάγματα ;

Η απορία γεννήθηκε στους εργαζόμενους όταν άκουσαν στην ακροαματική διαδικασία των ασφαλιστικών να λέγεται στην έδρα «δεν ζητάμε τίποτα γιατί εμείς θέλουμε να τα έχουμε καλά με το δήμαρχο Πελετιδη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου