«Εφυγε» η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Ήταν 78 ετών - Εδώ και ημέρες υπήρχε έντονη φημολογία για επιδείνωση της υγείας της -

Πέθανε η ηθοποιός  Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών. Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.

Είχε γεννηθεί στο Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο «Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά». Είχε παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής».

Ερμήνευσε πλήθος ρόλων σε θέατρο και τηλεόραση. Εμβληματικός παραμένει ο ρόλος της Ειρήνης στις «Τρεις Χάριτες», δίπλα στη Νένα Μεντή και την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη αποχαιρετούμε τη χαρισματική Μίνα Αδαμάκη, ταλαντούχα ηθοποιό, θιασάρχη, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής Ελεύθερης Σκηνής της οποίας το αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο είναι ακόμα πολύ έντονο. Ως Ειρήνη στις Τρεις Χάριτες, Λένα στην Αστροφεγγιά, Ελίζα στην Εθνική Ελλάδος αλλά και ως αναπόσπαστο μέρος πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών ανσάμπλ αγαπήθηκε από το κοινό που θα την θυμάται με αγάπη και θα συνεχίσει να την βλέπει στις αγαπημένες του σειρές. Θερμά συλλυπητήρια στους πολυάριθμους φίλους της».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου