Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 -07:00-12:00μ.μ.Πρωτοκλήτεια 2022 : ΠΑΛΑΙΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΘΕΜΑ: «Η ΕΝΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


20.00-Αίθουσα ΤΕΕ ΔΕ : Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θα μιλήσει σε εκδήλωση της παράταξης «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών – ΕΣΙ», ενώ θα επισκεφθεί και δομές υγείας της Αχαΐας.  Θέμα «η Στρατηγική της Κυβέρνησης για την Διάλυση του ΕΣΥ και η ανάγκη ανασυγκρότησης της Δημόσιας Υγείας»

-19.00 Ο Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα Εναλλακτικού Αθλητισμού.

20.00 Συνδετήρας (Υψηλάντου 146) Οι Εκδόσεις Σοκόλη, το θέατρο act και ο Συνδετήρας διοργανώνουν  παρουσίαση του βιβλίου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τίτλο «Αυτός που έτρωγε όλο το γλυκό του» μια συλλογή νέων διηγημάτων που αποτελεί το δέκατο βιβλίο του πατρινού συγγραφέα, γνωστού Οι δεκατρείς ιστορίες του βιβλίου, λαμβάνουν χώρα σε μία παραλία, ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού και μιλούν για την απώλεια, τον έρωτα, το θάνατο, την ελπίδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

- 18.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΠΑΛΑΙΟΣ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ "ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΘΕΩ Ο ΕΛΕΩΝ ΠΤΩΧΟΝ" ΣΥΝΑΞH ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΜΙΛΙΑ: «ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

-Σκηνή  θεάτρου Πάνθεον ( Γούναρη και Κανακάρη )  έως & τις 20/11/2022 Η καινούρια κωμωδία του Ερασιτεχνικού Σχήματος "Ρεφενέ"  «ΝΤΕΖΑ ΒΟΥ»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Εγκαταστάσεις πολυχώρου άθλησης του ΑΤΛΑ (τέρμα Οδυσσέως Ανδρούτσου):Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Πάτρα αγώνες GrassVolley, το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Νοεμβρίου,

-11.00 ΑμφιθέατροΑΙ1 Ιατρικής Σχολής H Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) διοργανώνει «Ημερίδα Ψυχικής Υγείας», η οποία απευθύνεται σε φοιτητές/τριες Ιατρικής και επιστημών υγείας (Φαρμακευτική, Νοσηλευτική).

21.00 : Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων το Μπαλέτο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει στην παιδική του σκηνή την  παράσταση Μότσαρτ, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Kαλλιτεχνικού Διευθυντή Λουκά Θάνου. eνα φαντασμαγορικό μπαλέτο με ηθοποιούς, χορευτές, ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια και, κυρίως, με τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του ιδιοφυή συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά και με στιγμιότυπα από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου μουσουργού.

21:15 θέατρο «όροφως» Ο αγαπημένος μονόλογος του Νικολάι Γκόγκολ, σε μια ερμηνεία που υμνήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς από τον Θοδωρή Γκόγκο, συνεχίζει τις παραστάσεις και Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

12:00  κινηματογραφική αίθουσα  ODEON VESO MA RE  (Ακτή Δυμαίων 17 ) : Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη  «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας  Χαράλαμπο Μπονάνο,  προσκαλούν στην 1η προβολή ταινίας μικρού μήκους , που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη με τίτλο: «ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ». Είσοδος ελεύθερη! Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους σε σενάριο-σκηνοθεσία της Ελένης Βασιλοπούλου και φωτογραφία –μοντάζ του Χρήστου Κεϊμαλή. Στην ταινία συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης. 

12:00 και 17:30 Θέατρο Πάνθεον ( Δημ. Γούναρη 34) Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει την επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία βασισμένη στο γνωστό έργο του Κάρολου Ντίκενς (Μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία) «Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών»

15.00 Γήπεδο Αγυιάς 2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος S. L.- 2  ;Παναχαϊκή – Επισκοπή

 

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

21:00.Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Στο ρόλο της Γυναίκας με τα Μαύρα, η ηθοποιός, Όλια Λαζαρίδου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

09.00 Royal Patras Green Transport Conference Συνέδριο με πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κίνηση με αέριο. Διοργανωση ΦΙΛΜΠΑ,  εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και  pelop.gr

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος Αγορά Αργύρη Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα: Δέρμα και Ρευματικά Νοσήματα» από το

Ρευματολογικό Τμήμα τουΓενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Εναρξη ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας με συμμετοχή του «Πάτραι» στον 4ο Ομιλο,  ξεκινώντας  με αντίπαλο τον Αίαντα Γαστούνης εκτός έδρας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας και 27/11. Διοργάνωση Αυτοκινητιστικός Ο.Π.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε  ότι τα εμπορικά καταστήματα (θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ) αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00».

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

- Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία-αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας-στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου